Hét VISblad Online maart (video)

4512
25 feb 2020

Na een paar winderige weken valt vanaf vandaag bij de abonnees het maartnummer van Hét VISblad op de mat. De gul op de cover vergiste zich in een verse mesheft, een veelzijdig maar relatief weinig gebruikte aassoort. In het blad legt Rik Hagedoorn uit waarom hij er juist graag mee vist – én hoe.

Voor de nieuwe aflevering van VISblad TV duikt presentator Robert de Wilt de Zaanstreek in onder aanvoering van Arie Griffioen (41), die in de winter en het vroege voorjaar graag met de pen en als aas een broodpluim op ‘boerenkarpers’ vist. Zijn fraaie handgebouwde hengel van Cor Spinhoven met daaronder een retro centrepin spreken tot de verbeelding én klaren de klus, zo blijkt al op de eerste stek in Assendelft. Zal het Arie lukken om in deze waterrijke woonwijk nog meer karpers te vangen? Check hieronder snel de video en lees voor meer uitleg over zijn visserij het bijbehorende artikel op pagina’s 22 t/m 27 in het blad.



‘Hooked’ aan de Twinler

In de roofvisrubriek op pagina’s 40 t/m 45 lees je het verslag van een struinsessie op snoek met René Trommel (28), die deze vis juist in klein (wijk)water bij voorkeur een Twinler voorhoudt. Opvallend, want voor maar weinig roofvissers zijn ‘giga’ softbaits favoriet bij het struinend vissen op snoek.



Uitgelicht: de Spiegelwaal

In de nieuwe rubriek VISpas Hotspots zoomen we in op de Spiegelwaal – het nieuwe natuurgebied aan de Waal bij het Nijmeegse Lent. Daar komen niet alleen roeiers, fietsers en wandelaars, maar ook sportvissers volop aan hun trekken. Wat je er qua visserij kunt verwachten, lees je op pagina’s 8 en 9.



Familie-uitje

In de familie Plasschaert vist iedereen. Althans – van de drie kinderen. Vader Martin (54) en moeder Deborah (53) genieten vooral van de ‘quality time’ met hun kroost en stellen veel in het werk om hen aan wedstrijden te laten deelnemen. Hét VISblad zocht Martin en de kids op bij een training in de haven van Oudenbosch. Het verslag hiervan lees je op pagina’s 46 t/m 51.



Nóg meer leesplezier

Ook deze maand biedt Hét VISblad nog veel meer sportvisleesvoer. Zo vind je in de karperrubriek een impressie van CARP Zwolle, waar we onder meer bezoekers vroegen hoe zij de beurs beleefden. Achterin het blad lees je hoe migratieonderzoek de ‘verhuizing’ van karpers uit de Oostvaardersplassen naar het Markermeer mogelijk maakt. In Wist je dat? behandelen we de witte paaiknobbeltjes op de kop, flanken en vinnen van vissen die in aanloop naar de paai verschijnen. Veel leesplezier toegewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.