MijnVISmaat - foto van de maand

1965
27 mei 2020

Het was die zondag wel wat vroeg dag, maar om 05.00 uur opstaan betaalde zich op 22 maart dubbel en dwars uit voor Lucas Oomens (14) uit Roermond. Samen met zijn stiefvader ging hij een paar uurtjes hengelen om in een periode van veel thuisblijven vanwege het coronavirus even een frisse neus te halen. En passant pakte hij een bijzonder fraaie vangst mee.

Het viswater waar ze die dag heen gingen, was Lucas en zijn stiefvader Bart niet onbekend. “We hebben hier al eerder gevist, want we weten dat er grote vissen zwemmen. Tot dan toe was het ons echter niet gelukt om er een karper te vangen”, zegt Lucas. Ook die dag zou het gezien de omstandigheden wel eens lastig kunnen worden. “Het had ’s nachts gevroren. En toen we aan het water stonden, was de gevoelstemperatuur nog steeds dik in de min.”

Opwarmen


Rond de klok van zes uur waren de vier hengels van aas voorzien. “Na een aantal uren bibberen, hadden we ons iets verder van de stek gepositioneerd om van het opkomende zonnetje te kunnen genieten en wat verder op te warmen. Dat kon gemakkelijk, want op een paar korte piepjes na, hadden we nog geen teken van leven gehad.”

Sprintje


Totdat een van de beetmelders begon te gillen. “De hengel die ik ‘diep’ had weggelegd, vloog haast uit de steun”, blikt Lucas terug. “Na
een sprintje begon de dril, die maar liefst 35 minuten duurde. Eenmaal leek de vis zich zelfs vast te zwemmen. “Gelukkig kon ik dat voorkomen. Toen de vis eindelijk moegestreden was, verscheen er een enorme graskarper voor het net.”

Vreugdekreet


Lucas gilde het vervolgens uit van vreugde. “Ik had nog nooit een graskarper gevangen, laat staan van dit formaat!” Eenmaal onthaakt
bleek deze kanjer 101 centimeter lang en elf kilo zwaar te zijn. “Mijn eerste meterkarper was daarmee een feit. Deze dag kon niet meer stuk: we hadden onze eerste karper van dit water te pakken en ik verbrak tegelijkertijd mijn persoonlijk record.”

Nieuw!


De MijnVISmaat app is op basis van de nieuwste technieken helemaal opnieuw gebouwd. Een vangst toevoegen is nu zo gepiept. Download de vernieuwde app in de Appstore of Google Play of ga naar www.mijnvismaat.nl



Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.