Meinummer Stekkie magazine

2844
11 mei 2020

Sportvissen is populairder dan ooit onder de jeugd. Alle kinderen die dit jaar een JeugdVISpas of jeugdvergunning hebben aangeschaft kunnen deze maand ook thuis op de bank genieten van het vissen, want het Stekkie Magazine staat weer bomvol fraaie beelden en tips!

Op de cover pronkt een grote zeelt, vastgelegd door onderwaterfotograaf Janny Bosman. Deze tijd van het jaar is zeer geschikt om op deze prachtige vissoort te vissen en in het magazine staan tips hoe en waarmee je zeelten kunt vangen. VIS TV presentator Daniël Weijers geeft tips over het vissen met brood en wormen en in het artikel ‘Hotspots dicht bij huis’ lees je op welke plekken in het water de meeste vissen rondzwemmen.

Verhalen van experts

In de rubriek ‘Vlogger van de maand’ worden de YouTube-filmpjes van Willem Romeijn onder de loep genomen. Willem vist het liefst op roofvis en maakt daar spectaculaire filmpjes van. Robert de Wilt van VISblad TV beschrijft zijn mooiste visavontuur op het zoute water en Professor Gerard legt uit wat hybriden zijn en hoe deze kruisingen kunnen ontstaan.

Vette vissen

Verder is er in het magazine aandacht voor de biologie van de blankvoorn, visles op de basisschool en de gesloten tijd voor vissoorten en aassoorten. In de rubriek ‘Vette vissen’ staan een aantal mooie vangsten van jonge vissers afgebeeld. Voor Stekkie lezers is het elke keer weer spannend of de door hem of haar ingestuurde foto is geplaats!

Vissen in coronatijd 

Door de tijdelijke sluiting van de scholen en de extra vrije uren die dat opleverde, zijn heel veel kinderen gaan vissen. De anderhalve meter-regel geeft aan de waterkant nauwelijks beperkingen en sportvissen blijkt in Coronatijd een perfecte vrijetijdsbesteding. Met de tips en verhalen in het Stekkie Magazine kan de jeugd goed voorbereid op pad!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.