Vier winnaars Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

2672
14 mei 2020

Ieder jaar reikt Nederlandse Loterij de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit aan een sportief initiatief. Juist in deze onzekere coronatijd wil Nederlandse Loterij graag steun geven aan hun belangrijke werk om Nederland in beweging te krijgen. De jury heeft daarom besloten om alle vier de genomineerden als winnaars aan te wijzen. Het totale prijzengeld wordt onder hen verdeeld. Ieder initiatief ontvangt een cheque ter waarde van €16.250.

“Voor ons zijn het alle vier winnende initiatieven, zeker in deze tijd. Vandaar dat we hebben besloten om in dit bijzondere jaar de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs alle vier genomineerden aan te wijzen als winnaar,” legt juryvoorzitter Bibian Mentel uit.

De vier winnaars op een rij


Het Danspaleis

Jaarlijks zorgt het Danspaleis ervoor dat zo’n 15.000 ouderen in Nederland plezier beleven aan dansen. Het Danspaleis bestaat uit verschillende formules, allen met als doel om ouderen van huiskamer tot dansfeest inclusief te houden en in beweging te brengen. Muziek en dans worden gebruikt als ijsbreker en als middel om ouderen te betrekken en te activeren.

Meet-n-Move

Meet-n-Move brengt kinderen van vluchtelingen samen met Nederlandse kinderen door hen gezamenlijk te laten sporten. Meet-n-Move leert kinderen al sportend om samen te werken, in een omgeving waarin iedereen gelijk is. Daarnaast maken ze spelenderwijs kennis met de Nederlandse cultuur, het verenigingsleven en de vrijwilligerscultuur.

Kantinebaas

Kantinebaas is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, de Nederlandse Tafeltennisbond, de Nederlandse Dart Bond en digitaal sportmarketingbureau Sportunity. De initiatiefnemers willen de Nederlandse werkvloeren op een leuke en eenvoudige manier in beweging brengen. Zij hebben daarvoor een app ontwikkeld waarin je collega’s kunt uitdagen voor een potje darten, pingpongen of biljarten in de kantine van kantoor. Zij richten zich op de ongebonden sporter.

De Onbeperkte Elfstedentocht

Stichting SandyMoves wil de met de Onbeperkte Elfstedentochtde Elfstedentocht mogelijk maken voor iedereen met een chronische ziekte of een beperking. Zij zijn ervan overtuigd dat mensen met een chronische beperking leven als topsporters en vinden het tijd dat zij ook worden onthaald als helden. Deelnemers kunnen de tocht lopend, op een tandem, in een rolstoel, een handbike, scootmobiel of welk hulpmiddel dan ook afleggen. Deelnemers kunnen er vijf dagen over doen.

Nederland in beweging


Bibian Mentel, juryvoorzitter: “Met deze prijs zetten we elk jaar een bijzonder initiatief in het zonnetje: voor jong en oud en voor lichaam en geest. Lekker bewegen is voor veel mensen de sleutel tot het krijgen van een geluksgevoel. Ook voor mij heeft sporten altijd voor een extra dosis energie gezorgd. Met de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs hopen we zoveel mogelijk mensen en organisaties aan te moedigen hun sportieve initiatieven aan te melden en met de rest van Nederland te delen.”

Nederlandse Loterij heeft als missie om Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken. Om deze missie extra kracht bij te zetten, reikt de grootste loterij sinds 2017 een prijs uit aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.


Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 ging het om een investering van ruim €173 miljoen.

Steun hengelsport

De Nederlandse Loterij steunt ook jaarlijks de hengelsport met een bijdrage van ongeveer één miljoen euro. Dit geld verkregen via NOC*NSF zet Sportvisserij Nederland in voor extra activiteiten naar de jeugd, ouderen en minder validen, evenals voor verbetering van viswateren en visstand. Door mee te doen aan een spel van de Nederlandse Loterij kunt u zelf mooie prijzen winnen, maar wint ook de sport en uw hengelsport.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.