Jaarverslag Sportvisserij Nederland 2019 (download)

3634
28 mei 2020

Samen met onze 800 hengelsportverenigingen en federaties heeft Sportvisserij Nederland ook in 2019 weer hard gewerkt om de mogelijkheden voor de sportvissers en de visstand in Nederland te behouden en te verbeteren. Het jaarverslag over 2019 is nu te downloaden.

Sportvisserij Nederland is trots op de fraaie resultaten die in 2019 zijn bereikt, waaronder een behoorlijke groei van het aantal aangesloten sportvissers bij de hengelsportverenigingen tot bijna 600.000 leden. Vissende vloggers enthousiasmeerden de jeugd, er was meer aandacht voor vissende vrouwen en ook voor ouderen en hengelsporttoerisme. Een nieuw Nederlands kampioenschap streetfishing zag het levenslicht en bij de wereldkampioenschappen pakte Nederland diverse medailles. 

Maar er was meer. Denk aan:

  • onderzoek in vele wateren en adviezen voor verbetering van waterbeheer en visstand;
  • praktische ondersteuning van hengelsportverenigingen, federaties en specialistenorganisaties;
  • samenwerking met tal van overheden, waterbeheerders, natuur-, recreanten- en sportorganisaties en het NOC*NSF;
  • de start van een tweejarig proces om de organisatie van de sportvisserij in Nederland toekomstbestendig te maken.

Het volledige jaarverslag over 2019 is nu hier te dowloaden (pdf)

Bijdragen aan de samenleving

Onder het motto 'een leven lang sporten' wil Sportvisserij Nederland ook bijdragen aan de samenleving als geheel. Kinderen laten we buitenspelen en de natuur ontdekken, ouderen halen we uit de eenzaamheid door ze samen te laten vissen en mindervalide mensen bieden we met sportvissen volop mogelijkheden om actief te zijn.

We zetten ons in voor verbetering van de natuur aan én onder water middels onderzoek naar visbestanden, herstelprogramma’s voor bedreigde vissoorten, een natuurlijker inrichting en beheer van wateren. Tot slot bevorderen we het sportvisserijtoerisme naar Nederland waarmee we de werkgelegenheid en economie stimuleren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.