Jeugdjournaal: steeds meer kinderen gaan vissen (video)

2708
11 jun 2020

Dat vissen merkbaar steeds populairder wordt onder de Nederlandse jeugd, is ook het Jeugdjournaal niet ontgaan. Duizenden kinderen vroegen de afgelopen maanden bij Sportvisserij Nederland een VISpas aan.

“Soms duurt het een hele mag, maar soms heb je ook al binnen twee minuten beet”, meldt een van de vissende kids in een recent item van het Jeugdjournaal waarin verschillende jonge sportvissers over hun (nieuwe) hobby vertellen. "Zodra je iets vangt wil je meteen weer verder, want misschien zit er wel meer vis", verklaart een ander. Vissen is duidelijk 'hot' onder de jeugd. Check de video hieronder.Lekker buiten ontspannen

Dat zoveel kinderen de hengel hebben opgepakt, lijkt mede het gevolg van de corona-crisis. Vissen bleef het hele voorjaar toegestaan, kan op voldoende onderlinge afstand én helpt kinderen - juist in deze tijd - om lekker buiten te ontspannen. Daar waar in 2019 in totaal 29.500 JeugdVISpassen werden aangevraagd, zijn dat er nu al meer dan 30.000. En dat terwijl 2020 nog niet eens halverwege is.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.