Verenigingswebsites worden beter geschikt voor mobiel gebruik (responsive)

2271
17 jun 2020

Omdat de smartphone steeds vaker hét apparaat is waarmee men websites bezoekt, wordt het ontwerp hiervan steeds vaker gericht op deze schermgrootte: mobile first. Sportvisserij Nederland heeft haar internetpartner Divide de opdracht gegeven om de verenigingswebsites beter geschikt te maken voor mobiele apparaten (responsive design).

Sinds 2010 biedt Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportverenigingen de mogelijkheid om via mijnhengelsportvereniging.nl gratis een eigen website te maken en beheren. Sindsdien hebben honderden verenigingen gebruik gemaakt van deze service, die speciaal voor hengelsportverenigingen ontwikkelde modules bevat.
 

Responsive: geschikt voor mobiele apparaten

Naast de opkomst van social media is met name het succes van de smartphone als webbrowser bepalend geweest voor de ontwikkeling van zogenaamde responsive websites. Simpel gezegd passen deze zich aan aan de schermgrootte waarmee een bezoeker deze bekijkt. Een responsive website is dus één website, waarvan de layout (het uiterlijk, de indeling) zich aanpast aan de resolutie (grootte) van het beeldscherm.

Alle verenigingswebsites in één keer

Sportvisserij Nederland heeft haar internetpartner Divide Internetoplossingen uit Zoetermeer de opdracht gegeven om deze ontwikkeling nu ook voor de verenigingswebsites door te voeren. Het is de bedoeling om alle websites rond de zomer van 2020 in één keer om te zetten naar een design dat mobiel geschikt is, na een uitgebreide testperiode.

De meeste verenigingen merken hier vooralsnog niets van. Wel zal een deel van de tests samen met enkele hengelsportverenigingen worden uitgevoerd. Op basis van de wensen en ervaringen van deze testgroep zullen eventuele aanpassingen aan het responsive design worden gedaan.

We houden je op de hoogte 

Uiteraard zullen we alle hengelsportverenigingen op de hoogte houden van de ontwikkelingen en de webbeheerders tijdig op de hoogte brengen van de aanstaande wijzigingen in het ontwerp en het beheer van de verenigingswebsite.

Meer over deze gratis service voor verenigingen en de ontwikkelingen van responsive design lees je op www.mijnhengelsportvereniging.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.