De Visvrouwen terug op tv! (video)

4719
23 jun 2020

Vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn terug op tv met het tweede seizoen van ‘De Visvrouwen’. In de eerste aflevering – aanstaande zondag 28 juni om 16:30 uur op RTL 4 – duiken de hoofdrolspeelsters samen de polder in voor een eerste kennismaking met het vliegvissen.

Daar waar De Visvrouwen in 2019 nog sterk in het teken stond van de onderlinge kennismaking tussen Paula en Nathalie, ligt de nadruk in het programma dit jaar meer op het vissen. De twee vriendinnen vissen onder meer op haai en hightech op karper. In de eerste aflevering, aanstaande zondag, zetten ze hun eerste stappen in het vliegvissen.

Bekijk hieronder alvast de trailer van aflevering 1:Trucje door

In de Noord-Hollandse polder vlak onder Purmerend krijgen Paula en Nathalie ‘s ochtends praktijkles van het WK damesteam vliegvissen. Zij leren de dames onder meer vliegen binden en werpen met een vliegenlat. In de middag gaan de vriendinnen met z’n tweetjes eropuit om de geleerde lessen in de praktijk te brengen. Dat ze het trucje doorhebben, blijkt onder meer uit de vangst van een mooie snoek. Tijdens het avondeten in een weiland evalueert het tweetal de dag.Positieve reacties

Naar aanleiding van het eerste seizoen kregen Paula en Nathalie volop positieve reacties, ook van mensen die eigenlijk niets met vissen hebben. De aantrekkingskracht van het programma schuilt volgens Nathalie met name in de authenticiteit ervan. “Paula en ik blijven dicht bij wie we zijn en gaan iedere aflevering met een carte blanche op pad. Die spontaniteit levert de leukste televisie op, zeker met een apart stel zoals wij.”

Veel vissende vrouwen

De Visvrouwen wordt mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland. Doel van het programma is laten zien dat sportvissen voor iedereen – dus óók voor vrouwen – een leuke en toegankelijke hobby is. Cijfers tonen aan dat steeds meer vrouwen in sportvissen nu al hun hobby vinden: in Nederland vissen jaarlijks ruim 200.000 vrouwen en in Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen nog veel hoger.

Uitzendingen

Vanaf zondag 28 juni zijn De Visvrouwen vier weken lang iedere zondag te zien. De afleveringen starten om 16:30 uur en worden de eerstvolgende zaterdag om 10.30 uur herhaald op RTL 4.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide