Feederen en riviersnoekbaarzen in vijfde aflevering VIS TV XL (video)

4951
25 jun 2020

Het nieuwe seizoen van VIS TV XL is alweer tot halverwege gevorderd. In de vijfde aflevering – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – wordt onder meer feederend en met gummi kunstaas op de rivier gevist.

Presentator Jan Willem Wijers vist met expert Jeremy Staverman vanuit de boot op zoek naar mooie riviersnoekbaarzen. Jeremy beschrijft van A tot Z hoe je op snoekbaars vist, met welk materiaal en op wat voor type stekken. Daniël Weyers krijgt een dag lang uitleg over vismigratie. Expert Herman Wanningen, oprichter en directeur van de World Fish Migration Foundation, neemt hem mee van de kust naar de binnenlanden om te laten zien wat vismigratie is, waar de knelpunten liggen en wat we in Nederland zoal doen om die te verhelpen. 

Bekijk hieronder alvast de promo van deze aflevering:



VISparel in de praktijk

Presentator Tamme Smit reist met zijn feederhengel naar Dokkum, waar hij visparel Tolhuispark bezoekt. Al vissend legt hij uit wat een visparel kenmerkt, waarom het er zo fijn vissen is en waar in Nederland je ze zoal kunt vinden. Thom Beentjes vist aan de Waal met Pieter Beelen, die – onder meer aan de hand van diverse vangsten – over de nieuwste versie van de app Mijn VISmaat vertelt.

Kijken dus: aanstaande zondag 28 juni om 09:30 uur op RTL 7.


Daniël leert alles over vismigratie.

Met én zonder hengel

Voor het derde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten, waar zowel de beginnende als gevorderde sportvisser zijn voordeel kan doen.

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2020 start op 31 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.