Streetfishing en statisch karpervissen in aflevering 6 VIS TV XL

1585
02 jul 2020

Fans van VIS TV XL met een voorliefde voor statisch vissen kunnen komend weekend hun hart ophalen. In aflevering 6 – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – wordt de karper zowel vanaf de kant als vanuit de boot belaagd.

Om zijn ‘honger’ naar karper te stillen trekt presentator Thom Beentjes in deze aflevering naar Noord-Holland. Met het typische materiaal voor statisch vissen – waaronder elektronische beetverklikkers – vist hij eerst vanaf de kant en daarna op verschillende plekken vanuit een boot. Jan Willem gaat met streetfishing-expert Todd Kranenborg op zoek naar Amersfoortse rovers. Vissend onder bruggen en langs kades vertelt hij Jan Willem alles over de beste materialen, tactieken en stekkeuzes voor deze speelse visserij.

Check hieronder alvast de promo van deze aflevering:Zenderonderzoeken

Presentator Daniël Weyers laat zijn hengels thuis en reist af naar de Overijsselse Vecht, waar hij zich laat bijpraten over de diverse zenderonderzoeken van Sportvisserij Nederland. Expert Robert Weijman, die voor het project Swimway Vecht met behulp van hydrofoons trekvissen in deze rivier volgt, vertelt hem alles over het hoe en waarom van dit type onderzoek. Tamme Smit vist een dag aan de Friese kust met de bekende topkok Reitse Spanninga, die na afloop pal aan het water laat zien hoe je zelf gevangen vis fileert en bereidt. Zal het gerecht Tamme smaken?

Je ziet het aanstaande zondag 5 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Ook het derde seizoen staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten, waar zowel de beginnende als gevorderde sportvisser zijn voordeel kan doen.

VIS TV XL is een visprogramma op RTL 7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2020 start op 31 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide