Herdruk zeevissengids en -poster

6405
16 jul 2020

De Veldgids van De Nederlandse Zeevissen en de daarop gebaseerde Zeevissenposters zijn opnieuw uitgebracht. Deze herdruk is geactualiseerd en waar nodig herzien. De wijzigingen zijn ook doorgevoerd in de gratis VISsengids-app.

Veranderende visstanden en voortschrijdend wetenschappelijk inzicht zijn de belangrijkste redenen voor de update van de veldgids en poster. Zo zijn drie nieuwe vissen toegevoegd: de kliplipvis, Atlantische bonito en Mediterrane meun. Deze ‘zuidelijke’ soorten komen dankzij de stijgende zeewatertemperatuur steeds noordelijker voor, ook bij ons in de Noordzee. Daarentegen is de gladde haai uit de gids verwijderd. Dit aangezien alle gladde haaien in ‘ons’ deel van de Noordzee in de praktijk gevlekte gladde haaien blijken te zijn.

Geactualiseerd

Verder zijn nog een aantal zaken in de gids en op de poster aangepast. Zo zijn van enkele soorten betere foto’s toegevoegd (knorrepos en driedradige meun), de verspreidingsgegevens geactualiseerd en waar nodig de Latijnse namen veranderd naargelang de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De regelgeving (minimummaten en wetgeving) en hengelrecords zijn eveneens geactualiseerd en tenslotte zijn de determinatiesleutels aangepast. Dit zodat de nieuwste uitgave van de Veldgids Nederlandse Zeevissen en de Zeevissenposters  weer helemaal up to date zijn. Uiteraard zijn beide producten te bestellen via de webwinkel van Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide