Recordvissen-regen

12773
18 jul 2020

Tijdens het vele en fanatieke vissen van de afgelopen maanden zijn weer tal van mooie vissen gevangen, waaronder een aantal (potentiële) recordvissen. Hieronder een greep uit de meest bijzondere vangsten.

Ruwe haai

Peter Bogaard uit Steenbergen mag met recht de ruwe haaien specialist van ons land worden genoemd. Hij vangt regelmatig grote vissen en heeft met 167 cm het record reeds in handen. Onlangs diende hij echter een claim in (voorzien van deugdelijk bewijsmateriaal) van een nóg grotere haai van maar liefst 169,5 cm. Deze enorme vis is niet gewogen om hem zo snel mogelijk weer los te kunnen laten. Begin volgend jaar bespreekt de NCRZ-commissie deze claim, dus je hebt nog tot het einde van dit jaar de kans om Peter te overtroeven.



Kongeraal

Op de Noordpier bij Wijk aan Zee ving Martijn Roos dit voorjaar een kongeraal van 76 cm lang en 952 gram zwaar. Met deze vis kan hij het Nederlands record voor deze soort binnen hengelen op basis van gewicht én lengte aangezien dit de eerste claim van een kongeraal is die de NCRZ-commissie heeft ontvangen. De visstand in de Noordzee blijft veranderen, dus wie weet wat ons allemaal nog te wachten staat.



Kroeskarper

Justin Burggraaf viste met de methodfeeder en ving tussen de karpers door een echte oer-Hollandse kroeskarper (niet te verwarren met de giebel). Met 43 cm verbreekt hij het oude record van 39 cm dat op naam van Piet de Graaf stond. Justin gaf aan dat hij die 43 cm nog gaat proberen te verbreken om het record nóg scherper te zetten.



Blauwband

Benjamin Habets (6) is de jongste recordouder van de BNRZ-lijst. Toen hij samen met zijn tweelingbroer Ruben en vader Frank aan een
vijver zat te vissen, herkende pa tussen alle witvisjes door meteen de blauwband. Aangezien hij de recordlijsten ook zo’n beetje uit zijn hoofd kent, wist hij dat dit exemplaar van 10 cm wel eens een record zou kunnen zijn. Waarvan akte!



Online recordlijsten

De zoetwaterrecords worden bijgehouden op de BNRZ-lijst en de zoute records worden jaarlijks geüpdatet op de lijst van de NCRZ.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.