MijnVISmaat: foto van de maand

1885
09 aug 2020

Dat ouders hun kids met het sportvisvirus ‘aansteken’ zien we vaker, maar andersom hoor je het zelden of nooit. Toch is dat precies wat Samantha Maaskant overkwam. In het bijzijn én met hulp van haar zoontje Lars (7) wist ze onlangs haar allereerste vis te vangen – en meteen een mooie snoek!

“In het begin gingen mijn partner en zoontje altijd met z’n tweeën vissen of samen met mijn vader. Toen ik een paar keer mee ging kijken, kwam ik erachter dat ik vissen toch wel heel erg leuk vind”, vertelt Samantha enthousiast. Inmiddels vist ze naar eigen zeggen wekelijks, maar wel het liefst met droog weer. Roofvissen vindt ze het allerleukst, maar ook karpervissen kan ze zo af en toe zeker wel waarderen. “Dat laatste vindt mijn zoontje het leukst en daarbij kun je ook lekker picknicken aan het water. Ik merk dat ik van vissen helemaal tot rust kom in alle hectiek van de dagelijkse dingen.”

Even jaloers

Samantha ving de snoek op de foto – met een respectabele lengte van 82 centimeter – tijdens het roofvissen met een plugje in de Noord-Brabantse polder vlakbij de Belgische grens. Haar verwondering was compleet omdat ze nog nooit een snoek in het echt had gezien. “Wat een kracht heeft zo’n beest aan je hengel”, voegt ze toe. “Mijn zoontje was wel even jaloers dat mama een grote vis ving en hij niet, maar later was hij heel blij voor mij. Het was voor mij de eerste keer dat ik ging roofvissen en ik was er gelijk compleet verknocht aan. Je bent zo lekker actief buiten bezig.”

Kieuwgreep leren

Na de vangst moest Samantha natuurlijk nog de kieuwgreep leren, want ook die had ze nog nooit gedaan. “Het was natuurlijk erg lachwekkend voor mijn zoontje dat nota bene hij dat aan zijn moeder uit moest leggen”, blikt ze terug. “Mijn partner en vader (opa) waren ook heel jaloers omdat zij nooit iets vangen bij het roofvissen. Dat maakt de vangst voor mij eerlijk gezegd alleen maar leuker.”
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.