Hét VISblad Online september (video)

4003
18 aug 2020

Hoewel we pas net over de helft van de maand augustus zijn, ploft vanaf vandaag bij abonnees al het hagelnieuwe septembernummer van Hét VISblad op de mat. Op de cover van deze editie werpt een van de Dutch Women Fly Fishers tijdens een trainingsdag voor het WK haar lijn uit in het IJsselmeer. Een reportage van deze sessie vind je op pagina’s 52 t/m 56 in het magazine.

In de nieuwe VISblad TV-video vergelijken presentatoren Robert de Wilt en Joran Bal het kunstaasvissen op zeebaars bij daglicht en in het donker. Robert gaat overdag op pad, terwijl Joran in de nachtelijke uren naar de waterkant gaat. In deze twee sessies verklaren de heren hun voorkeur voor dag dan wel nacht, geven ze tips én proberen ze natuurlijk zo’n zoute rover te verleiden. Zullen ze daarin slagen? Check hieronder de video en lees vooral ook het informatieve artikel over deze reportage op pagina 20 t/m 27 in het blad.

Pennen met de picker

Daar waar penhengels doorgaans hét instrument zijn om struinend achter de karper aan te gaan, pakt Frits Sander (41) het nét even anders aan. Hoppend van stek naar stek in de Noord-Hollandse polders belaagt hij de karper met de ‘gouwe ouwe’ winkle picker. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je op pagina 40 t/m 44.ZomerVISkaravaan 2020

Dat de ZomerVISkaravaan dit jaar kon doorgaan, kwam na alle beperkingen door corona als een welkome verrassing – niet in de laatste plaats voor de deelnemende kids zelf. Hét VISblad nam in Nieuwegein een kijkje bij het eerste evenement van dit jaar. Het verslag en de beelden van deze spetterende dag vind je op pagina 28 t/m 32.Roofvissen op ruisvoorn

Jazeker, je leest het goed: John van Gameren (51) vindt haast niets leuker en spannender dan het vissen op ruisvoorn met piepkleine spinnertjes. Zeker als het water nog warm is en hij de snoek liever even met rust laat. In en rond zijn woonplaats laat de Schiedammer zien hoe doeltreffend en leuk deze alternatieve visserij op witvis kan zijn.Nóg meer leesplezier

Ook in dit nummer lees je nog veel meer sportvisverhalen en praktische tips. In de zeevisrubriek doen we verslag van een zomerse tongsessie vanaf de boot en in de rubriek Spraakwater spreken we over het delen van visrechten met Stefan Lok, beroepsvisser in Noordwest Overijssel. De Kalenbergergracht – gelegen in hetzelfde gebied – staat centraal in de rubriek VISpas Hotspots. Tot slot schrijft vaste columnist Jochem Myjer over zijn verwoede – en zelden succesvolle – pogingen om niet te veel visspullen mee te nemen op vakantie. Veel lees- en visplezier gewenst!


Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.