Voedselbank deelt hengels uit bij 'kreeftenwedstrijd'

3724
19 aug 2020

Om ook minderbedeelde kinderen de mogelijkheid te geven mee te doen aan een speciale rivierkreeft-viswedstrijd in het Noord-Hollandse Langedijk, deelde de plaatselijke voedselbank daar onlangs vijftig hengels uit.

Dat juist minderbedeelde kinderen achter het net zouden vissen, kon de organisatie van de voedselbank niet verkroppen. Na een tip bleek de lokale hengelsportzaak Nipro Hengelsport bereid om te helpen. "Zij hebben met fikse korting hengels geleverd en de gemeente Langedijk doneerde de rest van het geld. Fantastisch", vertelt voorzitter Linda Strijbis van de Voedselbank.

Ware plaag

De wedstrijd draaide om het vangen van kreeft omdat deze diertjes al enkele jaren een ware plaag vormen in de wateren en duizend eilanden van Langedijk. Ze ondergraven dijken en de oevers, waardoor die afkalven. Met de wedstrijd kon de deelnemende jeugd mooie prijzen winnen én een steentje bijdragen aan de bestrijding van de dieren.

Het volledige bericht over de wedstrijd en een radioverslag van de wedstrijd zijn te vinden op de website van NH Nieuws.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.