ZomerVISkaravaan 1000 kinderen

2378
10 sep 2020

Deze zomer vonden er verspreid door heel Nederland 14 jeugdevenementen plaats in het kader van de ZomerVISkaravaan 2020. Daarbij hebben in totaal ruim 1.000 kinderen op een leuke en verantwoorde manier kennisgemaakt met het sportvissen.

Dankzij een aantal aanpassingen en speciale maatregelen kon de tweede editie van de ZomerVISkaravaan ondanks corona toch deels doorgang vinden. Uit het grote aantal aanmeldingen – met uitschieters tot 120 deelnemers per evenement – bleek dat veel kinderen interesse hebben in de events die Sportvisserij Nederland in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen organiseerde. Deze hebben als doel om de jeugd op een leuke manier en onder goede begeleiding met sportvissen in aanraking te laten komen.

Grote glimlach 


Zo konden de deelnemertjes leren om hun eigen vistuigje te maken en leren werpen. Ook de visdrilsimulator was in trek: daar konden de kids in gevecht gaan met een virtuele monstervis zoals de meerval. Uiteraard werd er ook volop gevist en gevangen. Bij alle 14
ZomerVISkaravaan-evenementen waren medewerkers van Sportvisserij Nederland en vrijwilligers van de hengelsportvereniging aanwezig om alles in goede banen te leiden. Daarnaast gaf ook VIS TV-presentator Daniël Weijers bij vijf locaties acte de presence. Alle deelnemers gingen aan het einde van de middag dus met een grote glimlach én een goed gevulde goodiebag plus Stekkie vaste hengel weer naar huis toe.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.