Lars Buth, Kirina Raterink en Vasco Besseling winnen Open NK Dobbervissen Junioren

3099
14 sep 2020

Afgelopen zaterdag vormde de Lage Vaart bij Lelystad het strijdtoneel voor het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen in de categorie Junioren. Er werd gevist in drie leeftijdscategorieën. Lars Buth (U15), Kirina Raterink (U20) en Vasco Besseling (U25) mogen zich Open Nationaal Kampioen Dobbervissen Junioren 2020 noemen.

Bij het Open Nationaal Kampioenschap (ONK) Dobbervissen Junioren streden 100 jeugdige wedstrijdvissers - verdeeld over de drie categorieën U15, U20 en U25 - van 11.00 tot 15.00 uur om de prestigieuze titel van Open Nationaal Kampioen Junioren 2020. Door de goede vangsten - met veel, vooral kleine vis zoals baars, pos en blankvoorn - bleef het tot het einde spannend. Uiteindelijk gaven enkele bonusvissen in de vorm van brasems de doorslag.

Lars Buth wint U15

Het was weliswaar droog zaterdag, maar door de wind die van opzij kwam en dwars op de Lage Vaart stond, was het voor de jongste deelnemers af en toe een pittige klus om het aas goed aan te kunnen bieden. Uiteindelijk wist de 12-jarige Lars Buth uit Heerhugowaard daar het best mee om te gaan en op stek 2 in vak B met 4.015 gram vis en een '1-punter' de jongste U15-categorie te winnen. Hij mag zich een jaar lang Open Nationaal Kampioen Junioren U15 noemen. Ties Dekkers (14 jaar) uit Vorden eindigde verdienstelijk op plek 2 in deze jongste categorie, met 3.285 gram (1 punt). Het 'brons' ging naar Luc Berends, die het met 2.885 gram knap als derde wist te eindigen op stek 3 in vak A.


De 12-jarige Lars Buth - de uiteindelijke Nationaal Kampioen Dobber U15 - in actie.

Dames aan kop bij U20 

Bij de U20-categorie (53 deelnemers) waren zowel plek 1 en 2 in de einduitslag voor dames. De 19-jarige Kirina Raterink uit Winterswijk eindigde fier aan top met 7.160 gram op stek 6 in vak A. De twee jaar jongere Mandy Swart (17) uit Woudrichem maakte haar reputatie als aanstormend talent waar door met 4.135 gram op de tweede plek te eindigen Zij bleef nummer 3 Bas van Schie (4.020 gram) daarbij nipt voor. Mede dankzij een paar 'bonusbrasems' wist Kirina Raterink knap de U20-categorie te winnen.

Vasco Besseling wint U25

Bij de U25 deed de 24-jarige Vasco Besseling uit Twist (Duitsland) uitstekende zaken door op C6 met 6.665 gram vakwinnaar én daardoor tevens Open Nationaal Kampioen Junioren U25 te worden. Met 4.420 gram deed nummer 2 Roy Vaanholt uit Aalten eveneens goede zaken op B3. Zijn (voor)naamgenoot Roy Brinks trok de winst in het A-vak naar zich toe met 2.520 gram op A5. Het leverde hem de derde plek op van dit ONK Dobbervissen Junioren U25.

De drie winnaars per categorie mogen zich een jaar lang Open Nationaal Kampioen Dobbervissen Junioren U15, U20 en U25 noemen. Voor de eerste drie per categorie is er een leuke prijs.

Bekijk hier de volledige einduitslag van het ONK Dobber Junioren U15, U20 en U25.Controle door Gemeente Lelystad

Voorafgaand aan het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Junioren werden dit jaar, in verband met het corona-virus, geen federatieve selectiewedstrijden gehouden. Er gold daarom een vrije en directe inschrijving bij Sportvisserij Nederland. Plaatsing geschiedde op volgorde van binnenkomst van de online inschrijfformulieren.

Tijdens het ONK Dobbervissen Junioren kwamen handhavers van Gemeente Lelystad polshoogte nemen om te controleren of alle wettelijk geldende regels omtrent wedstrijdevenementen in relatie tot het coronavirus netjes werden nageleefd. Ook werden de overige vergunningsvoorwaarden gecontroleerd. Daarbij bleek alles prima in orde.
Evezet Fishing is sponsor van het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Junioren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.