Hét VISblad Online oktober (video)

3617
22 sep 2020

Het oktobernummer van Hét VISblad verschijnt in misschien wel de mooiste periode van het jaar. De overgangsperiode van de nazomer naar de herfst betekent dat je op sportvisgebied tal van interessante mogelijkheden hebt. In deze editie lichten we een paar bijzondere visserijen toe.

In de nieuwe VISblad TV-video gaat presentator Robert de Wilt op pad met roofvis-specialist Carl Greve. In de omgeving van Gouda gaan ze met soft baits achter de snoek aan. In de doorsnee tacklebox voor het snoekvissen is de shad vaak een ietwat ondergeschoven kindje – of zelfs helemaal afwezig. Dat is zonde, want juist met gummi kun je namelijk verrassend goede zaken doen. Zeker met de tips & trucs van Carl weet je precies hoe je een shad ‘prepareert’ en hiermee op snoek vist. Check hieronder de video en lees zeker ook het informatieve artikel over deze reportage op pagina 20 t/m 24 in het blad.


Handlijnvissen op meerval

Rick Habermehl was jarenlang fanatiek karpervisser, maar maakt inmiddels deel uit van de snel groeiende groep meervalvissers in Nederland. De opmars van Siluris glanis strekt zich inmiddels uit tot het uiterste westen van ons land en daar springt de Schiedammer handig op in. Zijn werkterrein beslaat het water in en rondom Rotterdam, waar hij op geheel eigen wijze succesvol op meerval vist. We stapten half augustus bij Rick aan boord voor een spectaculair dagje handlijnvissen.Westerschelde baarzen

De herfst vormt voor fanatiek zeebaarsvisser Joep Steijns de piek van het seizoen. De baarzen van de Westerschelde zijn nu in topconditie. Dat betekent snoeiharde aanbeten en explosieve runs! Na acht jaar lang veel tijd en energie in deze visserij te hebben gestoken, kan hij nu vrij aardig zijn momenten en stekken kiezen. We zoomen in op zijn aanpak van de zeebaarsvisserij langs de Westerschelde, een dankzij de steeds veranderende omstandigheden bijzonder uitdagend water.Wedstrijdvissers in de startblokken

Dit jaar is het officiële wedstrijdseizoen vanwege het coronavirus pas laat van start gegaan. In aanloop naar de eerste krachtmetingen in september, vroegen we vijf wedstrijdvissers uit verschillende disciplines hoe zij dit voorjaar en de zomer zijn doorgekomen. Want zonder ook maar één officiële wedstrijd op de agenda – plus het gebrek aan natuurlijke spanning en regelmaat van een competitie – is het lastig om gemotiveerd en ‘wedstrijdfit’ te blijven. Hun relaas lees je in het witvisartikel.Veel meer leesplezier

In deze editie van Hét VISblad staan vanzelfsprekend nog veel meer sportvisverhalen en praktische tips. Zo duiken we met Edwin Stoffels de Zeeuws-Vlaamse polder in om op kreekkarpers te vissen, zoomen we in op het project waarbij roggen met zenders worden uitgezet en licht Olivier Portrat als de nieuwe directeur van de EFTTA het werk van deze brancheorganisatie toe. In de rubriek Hotspots behandelen we het Kanaal van Gent naar Terneuzen en als Bijvangst staat de Kaukasische dwerggrondel in de spotlights. Vaste columnist Jochem Myjer schrijft tenslotte over het gemis van zijn gelukspetje. Veel lees- en visplezier gewenst!


Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, dit inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide