Interview EFTTA-topman Olivier Portrat

1599
28 sep 2020

Als gepassioneerd sportvisser die voor zijn hobby de hele wereld over reist, heeft Olivier Portrat (54) met recht een passende baan als nieuwe directeur van de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA, de overkoepelende belangenorganisatie van de Europese hengelsportbranche. Hét VISblad sprak hem over de belangrijkste ontwikkelingen die hij ziet. “De industrie staat voor grote uitdagingen, maar we vertrouwen op onze eigen kracht.”

Het zijn spannende tijden voor de hengelsport en de hengelsportindustrie speelt daarin een prominente rol, klinkt het door de telefoon. Aan het woord is Olivier Portrat, de kersverse CEO van de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA). De voertaal is Engels, maar Olivier – zoon van een diplomaat – spreekt ook Duits, Frans en zelfs een beetje Spaans, Italiaans én Nederlands. Dat laatste als erfenis uit zijn tijd in Den Haag, begin jaren ’80. Nadat het sportvisvirus hem als vierjarige greep met het vangen van goudvissen in de tuin van zijn opa en oma, volgde een ‘carrière’ vol visreizen over de hele wereld. Sinds eind 2019 zit hij de Europese hengelsportbranche voor. “Dat is een hele eer, maar de bijkomende verantwoordelijkheid voel ik ook sterk omdat ik zelf een fervent sportvisser ben”, aldus Portrat. “Daarom ben ik blij dat we in Brussel samen optrekken met de European Anglers Alliance (EAA). Samen staan we sterker en kunnen we de belangen van de hengelsport goed bewaken.”

Lees het volledige interview met Olivier Portrat in het oktobernummer van Hét VISblad óf klik hier.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.