Vuurdoop: Rod Brush

2020
24 sep 2020

Voor een lange levensduur van je visspullen is onderhoud belangrijk. Waar molens af en toe nog wel eens worden gesmeerd, komen hengels er doorgaans ietwat bekaaider vanaf. Dit terwijl een beetje hengelonderhoud met de Rod Brush zo gepiept is en niet veel geld kost.

De Rod Brush van de Duitse hengelsportfirma Poseidon Angelsport is bedoeld om het holle in- of oversteekdeel van je werphengel van binnen schoon te maken. Hier hoopt zich tijdens transport en het in elkaar zetten van je hengel vaak al snel vuil- en viezigheid op zoals modder, klei, zand en stof. Dit fijne gruis gaat op een gegeven moment schuren en krassen, met name bij het opnieuw in- of oversteken van je topdeel. Op den duur slijt het connectiestuk van je hengeldelen hierdoor af, met als gevolg dat het topdeel los begint te
zitten of – tijdens de worp – zelfs plotseling losschiet. Je hengel is dan officieel ‘op’.

Elke sessie

Door het zaakje met regelmaat – bij voorkeur vóór en ná elke vissessie – even kort met dit hengelborsteltje uit te borstelen, krijgt dat fijne gruis niet de kans om voor interne slijtage te zorgen. Want vergis je niet: door alleen even hard in het holle connectiedeel van je hengel te blazen, krijg je veel van die scherpe micro-korreltjes echt niet effectief verwijderd. Je blaast ze er eerder nog wat dieper in. De Rod Brush zorgt wél voor een interne reiniging.

Stevig borsteltje

Het principe van de Rod Brush is eenvoudig. Op de kunststof kurk annex handgreep zit een stuk staaldraad gemonteerd. De bovenste helft van dit staaldraad is voorzien van een stevig borsteltje met nylon haren. De punt is afgewerkt met een dotje zachte stof. Dit laatste trekt zelfs de fijnste deeltjes mee naar buiten. Eventueel kun je de Rod Brush tijdens het transport ook permanent in het holle hengeldeel stoppen, zodat er überhaupt geen vuil in kan komen. Het gele handvat dient dan meteen als een soort schokdemper. Dat er op de verpakking ‘made in Germany’ staat, is tot slot ook altijd een goed teken voor wat betreft de kwaliteit.

Doe mee en win

Abonnees van Hét VISblad maken kans op één van de vijf Rod Brushes die ter beschikking zijn gesteld door Poseidon Angelsport. Stuur voor 12 oktober een e-mail naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Rod Brush winactie’ plus je naam en adres. De winnaars maken we bekend via onze Facebookpagina.

Bron: Hét VISblad oktober 2020 (deze editie valt deze week bij de abonnees in de bus).
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.