Eerste wedstrijden Evezet Top Team Competitie Dames en U20 gevist

2913
28 sep 2020

Aan het Noord-Hollandskanaal bij Purmerend zijn afgelopen weekend de eerste twee wedstrijden van de Evezet Top Team Competitie Dames en U20 gevist. Van de veertien deelnemende teams nam Team Turbo de leiding in het tussenklassement.

Daar waar voorafgaand aan het weekend zeer slecht weer was voorspeld, vielen de omstandigheden op zaterdag nog reuze mee. Soms scheen de zon zelfs even en was het ronduit aangenaam. De ochtend erna was het andere koek met harde wind (windkracht 6), waardoor er zelfs twijfels waren over het laten doorgaan van de wedstrijd. Na beraad tussen de organisatie en diverse teamcaptains ging het licht op groen en klonk om 11.00 uur toch het startsein. De wind nam vervolgens langzaam af en ging tegen het einde van de wedstrijd zelfs bijna liggen.

Eerlijke wedstrijd

“Het was gezien de loting een eerlijke wedstrijd met prima vangsten”, vat coach Peter Swart van Team Turbo het weekend samen. Vooral door de juiste voeraanpak waren de grotere vissen – met name bliek en brasem – af te dwingen, maar ook de dobbergewichten en loodzetting luisterden nauw. “Over dat soort details deelden wij met hulp van onze bank runners tijdens de wedstrijd steeds informatie”, aldus Swart. “Zo lukte het ons om goed in de vis te komen en te blijven.” Met een puntentotaal van 23 staat Team Turbo Sportvisserij nu aan kop, gevolgd door Midwest Nederland 2 (32 punten) en het Evezet Jeugd Team (40 punten). Anja Groot leidt met 2 punten in het individuele klassement, gevolgd door de tweeling Twan en Mandy Swart (respectievelijk 2 en 3 punten).


Daan van Ommeren van het Talententeam Groningen Drenthe.

Veel jonkies

Onder de veertien deelnemende teams – met in totaal 56 deelnemers – waren opvallend veel kinderen die voor het eerst meededen. Jan van de Bovenkamp, coach van twee talentvolle jeugdteams van Sportvisserij Midwest Nederland, is blij met het aantrekkende enthousiasme voor wedstrijdvissen onder kids. “Bij onze federatie hebben we de afgelopen jaren flink gescout bij verenigingen en nu vissen enkele kinderen al op (inter)nationaal niveau. Lars Buth heeft bijvoorbeeld al meerdere ONK’s gevist en Fabiënne ter Horst doet volgend jaar zelfs mee aan het WK.” Met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 13 jaar vertegenwoordigt ‘team 1’ de échte jonkies. “De meesten van hen hebben hooguit enkele jaren ervaring en sommigen visten dit weekend vrijwel voor het eerst met vers de vase”, aldus Van de Bovenkamp. “Dat ze dan pal naast WK-deelnemers zitten, is prachtig om te zien.”

Volgende wedstrijden

Aan het Beukerskanaal in Steenwijk worden op 17 en 18 oktober de volgende twee – en tevens laatste – wedstrijden gevist.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.