Opening VISparels tijdens Nationale Sportweek (video)

2909
30 sep 2020

Op verschillende plaatsen in het land – van Dokkum en Leeuwarden tot Grou, Akkrum, Varsseveld, Veenendaal, Ede, Sint Willebrord en Millingen aan de Rijn – zijn tijdens de Nationale Sportweek nieuwe VISparels geopend. In alle gevallen werd bij de opening een speciaal VISparel-bord bij het water onthuld.

In alle genoemde plaatsen zocht de lokale hengelsportvereniging contact met de gemeente of het waterschap, waarna zij samen mooie visvijvers realiseerden. Dat de openingen plaatsvonden tijdens de Nationale Sportweek, is omdat VISparels bij uitstek gelegenheid bieden om dichtbij huis te vissen. De vijvers zijn zo ingericht dat er makkelijk en met meerdere personen tegelijk gevist kan worden. Dankzij goed beheer zit er veel vis en zijn de vangsten goed. Plaatselijke hengelsportverenigingen organiseren er jeugdactiviteiten zoals viswedstrijdjes of VISlessen om de jeugd naar buiten en aan het vissen te krijgen.

Media-aandacht

In diverse media was aandacht voor de nieuwe VISparels, zoals in dit artikel van de Gelderlander over de vijvers in Ede en Veenendaal. De video hieronder geeft een impressie van de feestelijke opening in Millingen aan de Rijn:Voor iedereen

Met als visie dat sportvissen voor iedereen – dus ook voor kwetsbare groepen – in onze samenleving mogelijk moet blijven, heeft Sportvisserij Nederland zich tot doel gesteld om in elke wijk en dorp een VISparel te realiseren. Kinderen moeten zo veilig kunnen leren vissen en álle wijkbewoners, dus ook ouderen en minder validen moeten een visstek kunnen vinden. Een VISparel is ook dé plek om samen met je kind te genieten van fraaie waternatuur in de wijk.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.