Vissen en bever in de Geul gefilmd

5865
12 okt 2020

In de rivier de Geul worden door een onderwatercamera in combinatie met een bewegingssensor in de Geul vissen gefilmd. Deze methode wordt ingezet om er achter te komen of volwassen zalmen terugkeren naar de Geul

In de Geul worden al jaren kleine zalmen uitgezet, maar er zijn tot op heden nog geen volwassen exemplaren teruggekeerd. Onderzoekers van Sportvisserij Nederland en KBTS (Kroes Brugman Technical Solutions) werken samen met Sportvisserij Limburg en HSV Meerssen om dit vraagstuk op te lossen. Hiervoor is het deel nabij monding van de Geul afgezet en komen alle vissen dus langs de camera. 

De camera neemt pas op als er een vis langs zwemt. Op deze manier zijn er al vele kleine vissen gezien waaronder jonge zalmen (smolts), hele scholen serpelingen en zelfs een bever die een showtje gaf. Het is nu wachten op de eerste volwassen zalm of zeeforel.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.