Team Limburg 1 wint Evezet Top Team Competitie Dobbervissen 2020

3491
12 okt 2020

Met een totaal van 94 punten heeft Team Limburg 1 dit weekend de Evezet Top Team Competitie Dobbervissen 2020 gewonnen. Zij werden Nederlands Kampioen Dobbervissen Teams 2020! Aan het Lateraalkanaal bij Roermond eindigde team Maver Zammataro als tweede en pakte team Evezet Maver Fishing Team het brons. Juul Slabbers van Team Floatanglers X20 werd individueel Nederlands Kampioen Dobbervissen.

Anders dan verwacht hadden de veertien deelnemende teams over het weer niet te klagen: terwijl een groot deel van het land een onstuimig weekend beleefde, viel in het zuiden van Limburg geen druppel en stond er nauwelijks wind. Ook de scheepvaart viel flink mee, met slechts af en toe een vrachtschip of waterskiër. De vangst bestond vooral uit voorn en grondel met soms ook een verdwaalde brasem of bliek.

Behoudend vissen

Teamcaptain Ron Steijvers van Team Limburg 1 had voorafgaand aan het weekend al een goed gevoel, omdat zijn team op dat moment een voorsprong van elf punten verdedigde op de nummer twee. “Daardoor konden wij behoudend vissen, wat met name op zaterdag heel goed lukte. De zondag was het een ander verhaal, omdat al snel bleek dat op ‘onze’ stukken van het parcours simpelweg weinig vis lag. Daardoor kon het nog alle kanten op, want deze competitie is ijzersterk.” Uiteindelijk pakte zijn team het goud toch overtuigend. Team Maver Zammataro werd met 106 punten tweede, team Evezet Maver Fishing Team (109 punten) pakte het brons.


Dieter Friederichs (ook van Team Limburg 1) aan het werk.

Geen tijd verspillen

Steijvers legt uit dat het op beide dagen zaak was om vis te blijven vangen, of het nou kleine grondeltjes dichtbij de kant waren of voorns verder weg. “Tijd verspillen met wachten was echt funest op beide dagen. Als de beet ook maar iets terugviel, was het belangrijk om direct te schakelen.” Steijvers geeft toe dat zijn team aan het Lateraalkanaal een licht thuisvoordeel had. “Heel wedstrijdvissend Nederland is daar bekend, maar wij vissen er waarschijnlijk nóg iets vaker – ook om te trainen op het gericht vissen op grondels. Dat is wel het prettig als je het water langs de deur hebt liggen.”


Ook Stefan Altena viste regelmatig gericht op grondels dichtbij de kant.

Goud in eigen provincie

“De meesten uit ons team kennen elkaar al meer dan dertig jaar en hebben samen veel internationale wedstrijdervaring opgedaan. Bovendien vissen we nu al drie jaar samen als 100% Limburgs team. Dan is het extra mooi om in je eigen provincie deze competitie te winnen. Het blijft natuurlijk jammer dat er door de omstandigheden nauwelijks publiek bij was.” Individueel winnaar Juul Slabbers – Team Floatanglers X20 – deelt op Facebook zijn blijdschap met zijn persoonlijke gouden plak. Met een 1-1-2-5 individueel de topcompetitie kunnen winnen, dit had ik niet durven dromen!, schrijft hij. Na het schrappen van het minste resultaat slooit hij de competitie af met 4 punten. Achter hem in het individuele klassement eindigden Stefan Altena (5 punten) en Dieter Friederichs (6 punten).


Team Limburg 1 viert het goud: "Winnen in je eigen provincie is extra mooi."

Volledige uitslagen

Het volledige overzicht van de einduitslagen van de TTC Dobbervissen 2020 is hier te vinden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.