Automatische incasso VISpas: gemak en besparing

11544
22 okt 2020

Het betalen van de contributie voor je hengelsportvereniging – en dus je VISpas – loopt bij steeds meer sportvissers via een automatische incasso. Daarmee kiezen zij niet alleen voor gemak, maar besparen ze zichzelf en de hengelsport ook kosten.

Net als voor tal van andere periodieke betalingen is een automatische afschrijving voor de VISpas inmiddels verreweg de populairste manier van betalen. Meer dan 300.000 VISpashouders hebben hun hengelsportvereniging reeds gemachtigd voor een automatische afschrijving van hun jaarlijkse lidmaatschapscontributie. Daarmee weten zij zeker dat het vereiste bedrag op tijd is overgemaakt en dat ze hun VISdocumenten vóór 1 januari (en dus op tijd voor het nieuwe seizoen) ontvangen. Een geruststellende gedachte, want de boetes voor het vissen zonder de juiste documenten zijn fors.

Besparingen

Een automatische incasso betekent niet alleen gemak, maar bespaart jou en de hengelsport ook administratiekosten. Bovendien bespaar je hiermee papier en daarmee ook het milieu. Voor de VISpas gaat het om zo’n 5 euro en voor de Kleine VISpas 2,50 euro – een leuke ‘bonus’ bovenop het betaalgemak. Ook voor de NachtVIS- en Derde Hengeltoestemming kun je een automatische incasso instellen. Blijf jij je contributie toch liever handmatig betalen? Dan ontvang je elk jaar tussen half en eind november een schriftelijk betaalverzoek, waarna het aan jou is om de betaling op tijd te voldoen.

Machtiging instellen

Wil je checken hoe het voor jou zit? In MijnSportvisserij (www.mijnsportvisserij.nl) kun je te allen tijden zien wat de betaalstatus is van joúw lidmaatschap en welke betaalregeling jij op dit moment hebt (zie afbeelding). Een automatische incasso instellen kan hier overigens niet – daarvoor kun je zelf via vispas@sportvisserijnederland.nl contact op te nemen. Nog handiger is het om het machtigingsformulier in te vullen dat jouw hengelsportvereniging meestuurt met de jaarlijkse brief met acceptgiro. Je lidmaatschap opzeggen kan wél in MijnSportvisserij, maar dient altijd vóór 1 oktober te gebeuren. Zeg je daarna pas op, dan wordt in de periode eind oktober tot begin november weer het geld voor het nieuwe kalenderjaar afgeboekt of ontvang je een schriftelijk betaalverzoek.

Fraaie jaarcijfers 2020 verwacht

Met de laatste maanden van 2020 voor de deur is een blik op de VISpas-cijfers op zijn plaats. Die zien er dit jaar zeer positief uit: steeds meer mensen zijn lid van een hengelsportvereniging en hebben dus de VISpas in bezit.

Netto heeft Sportvisserij Nederland er dit jaar meer dan 95.000 nieuwe leden bijgekregen, waarvan het overgrote deel zich online aanmeldde. Zelfs het aantal verstrekte Kleine VISpassen – alleen geldig voor het vissen met één hengel en ‘aangewezen aassoorten’ – is sinds jaren van dalingen weer gegroeid. Het aantal VISpassen op naam van buitenlanders stond eind 2019 nog op 67.775 en begin september 2020 al op 79.502. Duitse sportvissers met de VISpas – die dit jaar in aantal al stegen van 54.000 naar ruim 66.000 – vormen daarvan de hoofdmoot, maar ook het aantal Belgen en Fransen met een VISpas zit in de lift. Het totaal aantal leden van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportvereniging (oftewel VISpashouders) doorbreekt dit jaar voor het eerst de grens van 600.000.

Vloggers

De belangrijkste aanleiding voor deze fraaie cijfers lijkt de combinatie van de coronaregelgeving (vissen bleef mogelijk) en het uitzonderlijk mooie voorjaarsweer, waardoor veel herintreders hun hengels weer van zolder haalden en naar buiten trokken om een frisse neus te halen. Ook het bereik van vloggers zoals Enzo Knol – die onder meer in samenwerking met Sportvisserij Nederland via hun video’s op YouTube enorme aantallen jongeren voor onze hobby enthousiasmeren – leidt tot een sterke groei van vissende kids.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.