World Fish Migration Day: zaterdag 24 oktober (video)

4760
22 okt 2020

Aanstaande zaterdag 24 oktober is het alweer voor de vierde keer Wereld Vismigratiedag, de dag waarop het belang van vrije vismigratie wereldwijd in de spotlights staat.

Ter ere van deze dag worden op alle continenten – dit jaar veelal via Zoom – verschillende webinars over het onderwerp georganiseerd. Het webinar dat specifiek op Nederland is gericht gaat onder meer over vismigratie rond het Noordzeekanaal en herintroductie van de steur, en vindt plaats van 10:00 tot 11:00 uur. Aanmelden kan via deze link. De organisatie is in handen van Hoogheemraadschap van Rijnland, OAK consultants, Ons Water, Sportvisserij Nederland en World Fish Migration Foundation.

Meer aandacht

Herman Wanningen, oprichter van de World Fish Migration Foundation en initiatiefnemer van de Wereld Vismigratiedag, wil met deze dag wereldwijd meer aandacht krijgen voor het belang van (onderzoek naar) trekvissen en vrije vismigratie. Dat dit meer en meer zijn vruchten afwerpt, blijkt onder meer uit de groeiende aandacht voor vismigratie op de Nederlandse televisie. Menno Bentveld, presentator van het programma Vroege Vogels, stond gisteren nog stil bij de Wereld Vismigratiedag in een persoonlijke videoboodschap:



Record

Sinds mei 2020 zijn in het kader van Wereld Vismigratiedag meer dan 330 evenementen georganiseerd in 70 landen (een record), waarvan aanstaande zaterdag het hoogtepunt vormt. Het uiteindelijke doel van het initiatief is een betere bescherming van alle trekvissen, met name kwetsbare soorten zoals zalm, steur, fint en paling.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.