Vuurdoop - Strategy camera mount

1772
30 okt 2020

Vis jij vaak in je eentje en ben je voor mooie vangstfoto’s dus aangewezen op de zelfonstpanner? Dan hebben we goed nieuws: met de Strategy Camera Mount hoef je voortaan geen statief meer mee te zeulen. Met deze handige tool monteer je de camera zó op je bankstick.

Een camerastatief neemt best wat ruimte in beslag in je vistas. Een steuntje – of in vaktermen: bankstick – is veel ergonomischer én zit sowieso bij menig sportvisser in de standaarduitrusting. Met de Camera Mount van Strategy (het karpermerk van SPRO) heb je een connectiestuk tussen je camera en bankstick. Zo tover je laatstgenoemde dus in no time om in een camerastatief, dat óók nog eens muurvast in de grond zit. Omvallen van je statief – door wind of omdat je er onverhoopt tegenaan stoot – behoort dus tot het verleden. 

Kleine kanttekening is dat de ondergrond zacht genoeg moet zijn (kademuren en stenen oevers vallen dus af), maar het merendeel van de Nederlandse waterkant is gelukkig ‘bankstick-vriendelijk’.6 en 8 mm schroefdraad


De aluminium Camera Mount bestaat uit twee losse delen die je eenvoudig in - en uit elkaar klikt. Het bovenste deeltje bevat een schroefdraad van 6 mm. Dat is een mooie universele maat, die in de schroefingang van vrijwel alle compact-camera’s en digitale spiegelreflexcamera’s past. Het onderste deel van de Camera Mount heeft een iets dikker schroefdraad van 8 mm. Dát is weer universeel voor banksticks.

Snel gereed


Heb je een mooie vis gevangen? Zorg dan dat je zelfontspanner-setup snel gereed is, zodat de vis snel weer kan zwemmen. Ons advies is om het 6 mm-deel al voorafgaand aan je vissessie aan de onderkant van je camera te monteren. Draai je het 8-mm deel vooraf al in een bankstick, dan is de camera in minder dan een seconde op je steun geklikt. Heb je geen extra bankstick mee, dan is het zaak om een van je hengelsteunen te gebruiken. In zo’n geval hang je de vis na het onthaken natuurlijk wel eerst eventjes terug in het water (in het landingsnet) voordat je hem op de gevoelige plaat vastlegt.

Doe mee en win


Winactie: abonnees maken kans op één van de vijf Strategy Camera Mounts. Stuur voor 9 november een e-mail naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Strategy Camera Mount’ plus je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.com/sportvisserijnl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.