Goed voorbeeld: nieuwsbrief HSV Ons Genoegen Hengelo

3544
06 nov 2020

Een (digitale) nieuwsbrief is een mooi medium om de leden op de hoogte te brengen van recente ontwikkelingen. Een nieuwsbrief kun je vrij eenvoudig maken en bovendien - in digitale vorm - kosteloos verspreiden. De digitale nieuwsbrief van HSV Ons Genoegen uit Hengelo is een goed voorbeeld van een informatieve, fraai opgemaakte nieuwsbrief.

De nieuwsbrief laat ook zien hoe deze hengelsportvereniging aandacht heeft voor verantwoord bestuur en de lokale maatschappelijke zichtbaarheid van de sportvisserij.

De digitale nieuwsbrief

Twee keer per jaar stelt de Hengelsportvereniging Ons Genoegen uit Hengelo (Overijssel) een digitale nieuwsbrief samen en plaatst deze op de verenigingswebsite. Er zijn natuurlijk meer verenigingen die dit doen, maar qua inhoud en vormgeving is deze nieuwsbrief een uitstekend voorbeeld voor verenigingen die ook een nieuwsbrief (willen) uitbrengen.

In de nieuwsbrief komen een aantal bekende en minder voor de hand liggende onderwerpen aan bod. Er is een verslag van de Algemene Ledenvergadering en er zijn mededelingen op het gebied van controle en water- en visstandbeheer. Ook is er een verslag van een geslaagde karperavond en wordt gekeken naar de sportvisregels, met extra aandacht voor de jeugd.


Verantwoord besturen

In het voorwoord schrijft Frank Post dat hij zijn voorzitterschap heeft overgedragen aan Anton Monnink. De oud-voorzitter legt uit dat dit in de ledenvergadering in 2019 is aangekondigd en noemt zijn redenen om het stokje over te geven. Ten eerste vindt hij het belangrijk om elke vier jaar een nieuwe voorzitter te hebben, “Dat is goed voor het bestuur, maar ook voor de vereniging”. Daarnaast geeft hij aan dat zijn baan steeds meer tijd vraagt, met het risico dat de vereniging daarvan de dupe zou worden. “Ik ben erg blij dat Anton de hamer heeft opgepakt en de leiding heeft voor in ieder geval de komende vier jaren”, aldus Frank Post.

Oud voorzitter Frank Post assisteert tijdens een visles in Hengelo.

Aandacht voor vissenwelzijn

Het bestuur van HSV Ons Genoegen beschrijft in de nieuwsbrief dat het voor de leden vanaf 1 januari 2021 verplicht is om bij het vissen een landingsnet voorhanden te hebben. De reden is dat er in het afgelopen jaar veel jeugd en onervaren volwassen vissers de waterkant bezochten.

Het gebruik van een landingsnet zal zeker bij deze groep het welzijn van de vis ten goede komen, is de mening van het bestuur. Om de jeugd tegemoet te komen kunnen alle jeugdleden (tot 14 jaar) die afgelopen jaar lid zijn geworden een gratis landingsnet ophalen bij de plaatselijke dierenspeciaalzaak.

Nieuwbrief HSVOG en infoblad met tips

De nieuwsbrief van Hengelportvereniging Ons Genoegen Hengelo is hier als pdf te downloaden. In dit infoblad van Sportvisserij Nederland zijn tips gegeven voor het vervaardigen en uitgeven van een verenigingsblad / digitale nieuwsbrief. Doe er je voordeel mee!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.