Hét VISblad Online januari (video)

2620
22 dec 2020

Abonnees van Hét VISblad kunnen vanaf vandaag het januarinummer in de bus verwachten. Deze winterse editie biedt meer dan genoeg leuk, interessant en inspirerend leesvoer voor tijdens de kerstvakantie. Op de cover prijken Marco Kraal en Daniël Weijers met een fraaie bot, gevangen tijdens opnames voor het nieuwe seizoen VIS TV dat vanaf zondag 3 januari terug op de buis is.

In de nieuwe aflevering van VISblad TV gaan presentator Robert de Wilt en roofvisser Jorn Jansen met dood aas achter de snoeken aan. In een dorpscentrum onder de rook van Zoetermeer laat Jorn zien hoe succesvol deze visserij kan zijn, én hoe je het verantwoord doet – van het aanslaan en scheppen van de snoek, tot het onthaken en terugzetten. Op de eerste stek blijft het stil, maar even later duikt de dobber dan toch ineens onder water. Benieuwd naar de vangsten? Check hieronder gauw de video en lees voor meer dood-aas-tips het artikel (pagina’s 16 t/m 20).



Methodisch karperen

Omdat de karper ’s winters slechts gedurende korte periodes aast en daarbij bovendien trager en voorzichtiger is, zet Tim van Hamersveld juist nú graag de methodfeeder in. Door deze witvistechniek met zijn standaard karpermateriaal te combineren, kan hij ook de grotere vissen nog de baas. Je leest er alles over op pagina’s 40 t/m 44.



Strandvissen op Schylge

Hoewel hij geen echte ‘eilander’ is, kwalificeert Wouter Pronk na vijftig jaar op Terschelling wel als volledig ingeburgerd. Sinds het prille begin vist hij zo vaak als maar kan op het strand aan de Noordzeekust. Op pagina’s 34 t/m 39 lees je het verslag van een strandsessie van licht naar donker.



Nóg meer leesplezier

Uiteraard heeft deze editie van Hét VISblad nog veel meer voor je in petto. Zo laat snoekbaarspikeur Chris Bloemert zien hoe en waarom hij juíst ’s winters het liefst werpend op het ondiepe vist. In de witvisrubriek blikt de 19-jarige Kirina Raterink – die in september Nederlands Kampioen bij de junioren (U20) werd – terug op 2020 én vooruit op haar toekomstplannen. Caroline Moermond – toxicoloog bij het RIVM – vertelt in ‘Spraakwater’ over het probleem van medicijnen in oppervlaktewater en columnist Jochem Myjer is uiteraard ook weer van de partij.

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.