Kijktip: online sportviskanalen

1493
20 jan 2021

Naast de almaar groeiende hoeveelheid gratis sportviscontent biedt het internet ook steeds meer (deels) betaalde sportviskanalen. Daar betaal je meestal eenmalig een bedrag of sluit je een abonnement af voor een periode, waarna je onbegrensd van alle artikelen, foto’s, video’s en andere content kunt genieten. De voorbeelden hieronder staan stuk voor stuk garant voor eindeloos kijkplezier.

FISK 24 - www.fisk24.nl

Voor praktische tips en inspiratie voor tal van hengelsportdisciplines kun je sinds eind vorig jaar terecht op Fisk24, een nieuw online videoplatform voor sportvissers. Ed Stoop vormt samen met andere bekende presentatoren het Fisk24-team dat exclusief voor het platform nieuwe films en series maakt.

Fisk24 werkt veelal met series, waarvan wekelijks nieuwe afleveringen verschijnen. Zo neemt Ed Stoop de kijker op welbekende wijze mee naar de waterkant voor een keur aan visserijen, gaat Thom Beentjes met verschillende technieken achter de polderkarper aan, vist Tamme Smit vanuit de boot op roofvis en trekt Jan Willem Wijers met de spinhengel de polder in. Een bijzonder onderdeel van Fisk24 zijn de vier uur durende live-uitzendingen, waarin de presentatoren via een livestream te volgen zijn aan het water terwijl leden gratis kunnen meegenieten en live vragen kunnen stellen. Het platform biedt ook tutorials over zaken als knopen maken en het bereiden van voer. LET OP: Hoewel Fisk24 een initiatief is van dezelfde makers als VIS TV en veel bekende gezichten een podium geeft, is het nadrukkelijk geen productie van Sportvisserij Nederland.
Karperwereld.nl biedt al ruim 20 jaar allerlei soorten content, variërend van verslagen en artikelen tot video’s. Op de publieke pagina vind je al heel veel praktische tips en inspiratie, maar voor betalende leden gaat op het ‘premium’ platform helemaal een wereld open.

Zij kunnen onder meer elke vrijdag om 17:00 uur inloggen voor een kersverse, inspirerende video over de spannendste karper-avonturen uit binnen- en buitenland, gemaakt door Nederlandstalige karpervissers. Daarnaast vinden ze nóg meer how-to’s van deskundigen – met name video’s – over zaken als rigs, aas en (voer)tactieken. Een echte bonus voor leden is het enorme archief op de website, met bijna duizend video’s en artikelen. Sinds een jaar of vier maakt Karperwereld.nl ook de KWO Podcast, waarmee iedereen – dus ook niet-leden – vanaf de waterkant, in de auto of relaxed op de bank naar interviews met de bekendste vissers uit het karperwereldje kan luisteren. Al deze items staan op de website en zijn ook te beluisteren via Spotify, Soundcloud en YouTube. Sinds kort worden de podcasts ook als video opgenomen.

FISHING TV - www.fishingtv.comKijk jij graag naar films over sportvissen en doen series als A Passion for Angling jouw hart sneller kloppen? Dan is de online  ‘videotheek’ Fishingtv.com echt iets voor jou. Hier vind je honderden, zo niet duizenden, uren aan sportvisvideo’s – deels betaald en deels gratis.

Kenmerkend voor Fishing TV is dat alle de films en series professioneel zijn gemaakt, dus met hoogwaardige camera’s
en doorgewinterde specialisten. De verhalen en visserijen komen van over de hele wereld – van Nieuw-Zeeland tot Argentinië
– en zijn onder meer gecategoriseerd naar hengelsportdiscipline, land, vistechniek en type content (film, serie of video). Dat maakt het zoeken een stuk overzichtelijker. Het kanaal heeft alleen Engelstalige ondertiteling en vaak is de voertaal ook Engels. Om alles op Fishing TV te kunnen kijken, moet je een abonnement afsluiten voor een bepaalde periode. Ben jij wel al nieuwsgierig maar probeer je het platform toch liever eerst gratis uit? Neem dan een proefabonnement van zeven dagen en neem een duik in het complete aanbod aan video’s. Vind je het toch niets, vergeet dan niet op te zeggen vóór de zevende dag – anders betaal je alsnog voor de gekozen periode.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide