Keep fish wet

2612
21 jan 2021

Netjes en respectvol omgaan met je vangst hoort vanzelfsprekend te zijn voor sportvissers, want elke vis is het waard om weer gezond te worden teruggezet. Vanuit diezelfde gedachte startte een groepje Amerikaanse en Canadese sportvissers onlangs het initiatief Keep Fish Wet.

Van de zes gepassioneerde sportvissers die Keep Fish Wet oprichtten, werken de meeste ook professioneel veel met vis – bijvoorbeeld als visgids of in het kader van wetenschappelijk onderzoek. Jarenlange ervaring met en gefundeerde kennis van vis vormen dan ook de basis van Keep Fish Wet.

Niet alleen met een algemeen pleidooi, maar ook met concrete tips wil het collectief sportvissers wereldwijd helpen bij een correcte omgang met hun vangst. Zo promoten ze weerhaakloos vissen en een extra voorzichtige omgang met vis in warm (en dus zuurstofarm) water.

Gedragscode


Sportvisserij Nederland juicht initiatieven zoals Keep Fish Wet toe en heeft zelf al jaren geleden bij wijze van ‘handleiding’ een gedragscode voor sportvissers opgesteld. Het achterliggende idee ervan is dat subtiele verschillen in de omgang met een vis al een groot verschil kunnen maken voor zijn gezondheid.Hoe beter jij deze code dus naleeft bij jouw visserij, des te beter het is voor de vis. De praktische tips van Keep Fish Wet voor sportvissers op het gebied van vissenwelzijn vind je allemaal op www.keepfishwet.org/tips.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.