Spraakwater - Culinair Beet!

1503
28 jan 2021

Ondanks hun rijke visserijgeschiedenis eten Nederlanders in vergelijking met de omliggende landen opvallend weinig vis. Zeevis belandt zelden op het bord, laat staan vis van het zoete water. Daar wil journalist en hobbyvisser Jacques Hermus met zijn boek BEET! verandering in brengen.

Het is een zonovergoten najaarsdag wanneer Jacques Hermus bij me aan boord stapt voor een visdag gericht op baars of snoekbaars. Ondertussen bespreken we zijn nieuwste boek BEET!, waarin hij zowel het plezier van het sportvissen als dat van het bereiden en eten van zelf gevangen vis behandelt. Een bijzondere combinatie aangezien het gros van de sportvissers in ons land de vangst levend terugzet. Hermus schrijft al bijna twintig jaar over eten en drinken, maar praat ook over de hengelsport een flink woordje mee. Naast de gangbare technieken en vissoorten komt in zijn boek ook de geschiedenis van het hobbyvissen uitgebreid aan bod.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.