Vuurdoop -spinstreamer

1840
01 feb 2021

Daar waar Fly-Dressing zich – de naam zegt het al – vooral richt op vliegvissers, denkt deze Zweedse firma wel degelijk ook aan de kunstaasvisser. Met de Dobb Daddy hebben ze een weldoordachte streamer voor de spinhengel ontworpen.

Als er één land is waar de snoek in de hengelsport nóg centraler staat dan in Nederland, is het Zweden wel. Dit blijkt onder meer uit de innovatieve snoekproducten die uit dit Scandinavische land komen. Een mooi voorbeeld is de door de Zweedse snoekvisser Niklas Holmér ontworpen Dobb Daddy Spin Fly: een streamer die je – dankzij het gewicht van 28 gram – perfect met de spinhengel (molen én reel) kunt werpen.

Plastic gewicht

De basis van de Dobb Daddy is een stalen onderlijn met aan de bovenen onderkant een subtiele plastic coating. Onderaan deze leader
hangt een grote, vlijmscherpe, enkele haak. Direct daarboven zit een rubberen kraal, gevolgd door de ‘Dobb’: een kogelvormige dop van
hard plastic die de streamer van extra gewicht voorziet. Daarboven komen achtereenvolgens de streamer – een mooi afgewerkt geheel
van synthetische glitter-fibers en oogjes – een ijzeren cone en tot slot nog een zachte, rubberen kraal om alles te fixeren.



Geen lood

De hele constructie zit dus over de leader geschoven, waarbij het extra mooi is meegenomen dat er geen lood aan te pas komt. De bovenste kraal heeft wat speling, zodat de plastic Dobb en streamer tijdens de dril (lees: kopschudden van snoek) naar boven kunnen schuiven. Dit verkleint de kans op losschieters en maakt het onthaken gemakkelijker. Met de Dobb Daddy heb je als spinvisser dus een alleraardigst ‘geheim wapen’ in je tacklebox. Zeker in februari – doorgaans de koudste maand – wil het immers nog weleens de truc zijn om een traag geviste streamer voor Esox lucius langs te trekken. Tip: check ook het YouTubefilmpje over de Dobb Daddy.

Doe mee en win:

Abonnees maken kans op één van de vijf Dobb Daddy’s die Fauna Hengelsport ter beschikking stelt. Meedoen? Stuur dan vóór 15 februari een e-mail naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Dobb Daddy’ plus je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.com/sportvisserijnl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.