Houting in de Overijsselse Vecht

2592
19 feb 2021

Ten behoeve van het project Swimway Vecht onderzoekt Sportvisserij Nederland sinds 2017 de vismigratie in de Overijsselse Vecht. Doel van dit project – waarin Nederlandse en Duitse waterbeheerders en sportvisserijorganisaties samenwerken – is een betere vismigratie van de bron in Duitsland tot aan de zee en weer terug. De financiering komt mede uit een Europese subsidie in het kader van Life IP Deltanatuur.

In het kader van dit onderzoek worden elk jaar 70 vissen gemerkt met een kleine zender. Deze apparaatjes gaan drie jaar mee en zenden om de 90 seconden een uniek signaal uit, dat wordt opgeslagen als de vis in de buurt is van een ontvanger. Daarvan zijn er in de Vecht zo’n 50 geplaatst, op strategische plaatsen tussen Nordhorn (Duitsland) en het Ketelmeer. Dankzij dit netwerk zijn de gezenderde vissen dus meerdere jaren tijdens de paaimigratie te volgen.

Lees het hele verhaal over de houting in de Vecht hier.

Foto: Bram Bokkers

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.