Vliegvissen op wit- en roofvis in VIS TV (video)

1431
04 mrt 2021

Met hun vliegvishengels achterin en een kano bovenop de pick-up rijden de presentatoren van VIS TV in aflevering 10 naar het oosten van het land. Aan de Berkel – een kleine, traag stromende rivier – vissen ze een dag lang met een combinatie van kunstvliegen en streamers.

In het halfdonker laten de mannen hun kano te water en gaan ze op weg naar een stroomafwaarts gelegen stek. Het eerste uur hangt de mist nog boven het water en is het landschap een genot op zich. De vis laat even op zich wachten, maar dan slaat Daniël een kreet en blijkt een snoek zich in zijn streamer te hebben vergist.

Check hieronder alvast de promo van deze aflevering:Ook met wormen

Na weer een klein stukje varen verruilen de heren hun streamers op de tweede stek voor nimfjes. Een handjevol kleine baarzen komt daarmee op de kant, maar verder is het peuteren voor een visje. Struinend vissen de mannen nog flink wat water af om de dag bij een stuwtje af te sluiten. Hier gaan de vliegvishengels aan de kant en kiezen de heren voor een simpel dobbertje met een worm en ander kunstaas. Zou de Berkel hier nog een verrassing in petto hebben?

Je ziet het aanstaande zondag 7 maart om 09:30 uur op RTL 7.

Kriskras door Nederland

Talrijke hengelsportdisciplines, bijzondere locaties en uiteenlopende vissoorten komen voorbij in seizoen 2021 van VIS TV. Twaalf afleveringen lang trekken presentatoren Marco en Daniël kriskras door het land om in de meest ruige, waterrijke natuur van Nederland te vissen. Daarmee staat VIS TV 2020 net als vorig jaar garant voor avontuurlijke sportvistelevisie.

Outdoor en avontuur

Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis – ook aan kijkers die (nog) niet vissen. Met de fantastische natuur van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide