Online Cursus Controle Visdocumenten: schrijf je nu in!

4939
23 mrt 2021

Heb jij een passie voor het controleren van visdocumenten op jouw verenigingswater? Wil jij je als vrijwilliger en ambassadeur verder ontwikkelen en samen met je controleteam hiervoor inzetten? Geef je dan op voor de gratis Online Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

Deze cursus is gratis voor vrijwilligers van hengelsportverenigingen en Hengelsportfederaties aangesloten bij Sportvisserij Nederland. De cursus begint om 09.30 uur en zal om circa 16.30 uur eindigen. Meer informatie vind je hier.

Controle én advies

De Cursus Controle Sportvisserij is een eendaagse cursus op locatie, bestemd voor (aanstaande) controleurs van hengelsportverenigingen. Je maakt tijdens de cursus kennis met de achtergronden van het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden Gebruik VISpas en je krijgt handvatten mee voor je sociale vaardigheden bij controles aan de waterkant.

Ook leer je hoe je controles eenvoudig kunt vastleggen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS).


De manier waarop jij controleert bepaalt hoe de sportvisser het contactmoment ervaart.

Rol als ambassadeur

Centraal leerpunt tijdens de praktijkgerichte cursus is om het controlemoment aan de waterkant prettig te laten verlopen, waarbij je vooral als gastheer van je vereniging optreedt. De manier waarop jij controleert bepaalt immers hoe de sportvisser het contactmoment ervaart.

Je kunt de sportvisser informeren en voorlichten over het stelsel van visdocumenten als (jeugd)VISpas en Jeugdvergunningen, Voorwaarden en achtergronden Gebruik VISpas, verenigingsvoorwaarden, gebruik VISplanner en de visserijmogelijkheden die jouw verenigingswater biedt.

Hoe en wanneer?

Wegens de maatregelen rondom COVID-19 wordt deze cursus momenteel met via Microsoft Teams gegeven. Deze online variant heeft dezelfde opzet, inclusief huiswerk en vooraf het online examen. Wel is de groepsgrootte is beperkt tot 12 personen.

De data hieronder zijn de eerste mogelijkheden voor het deelnemen aan de cursus. Meerdere data volgen nog dit voorjaar.

  • vrijdag 7 mei
  • maandag 7 juni

Inschrijven

Heb je interesse? Schrijf je dat direct hier in. Een bevestiging van inschrijven en deelname krijg je per email toegestuurd, evenals de Lees- en Studiewijzer voor het huiswerk en het examen. Je kan dus direct aan de slag. Natuurlijk checken we of je namens je vereniging de Cursus Controle mag volgen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.