Kijk het verkiezingsdebat over preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen terug

2192
06 mrt 2021

Op donderdag 4 maart vond een verkiezingsdebat plaats met als thema preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen. Het debat, uitgezonden door Nieuwspoort, is hieronder volledig terug te kijken.

Donderdagmiddag (4 maart) vond in Nieuwspoort het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ plaats. Kandidaten van 6 politiek partijen gingen met elkaar in debat over de vraag hoe we Nederland weer in beweging krijgen na de coronacrisis.

Welke rol hebben beweegaanbieders bij het gezonder en vitaler maken van Nederland? Staat preventie wel hoog genoeg op de agenda van werkgevers en zorgverzekeraars? Via de livestream konden bestuurders, vrijwilligers en professionals uit de sector het debat volgen en zo zien hoe deze kandidaat Kamerleden zich de komende vier jaar willen inzetten voor de gezondheid van de Nederlander.

Alle aanwezige politiek partijen onderschreven het belang van sport en een gezond Nederland. Toch liet het debat zien dat er ook op dit vlak ook nog écht iets te kiezen is op 17 maart. Want over hoe precies de sport versterkt moet worden verschillen de partijen nog wel van mening.

Bekijk hier het debat terug:Dit verkiezingsdebat werd georganiseerd door NOC*NSF, sportbonden en meer dan 24 partners uit de zorg en welzijnssector, het onderwijs, bedrijfsleven en de sport- en beweegsector. In een paginagrote advertentie riep NOC*NSF deze week samen met haar partners in de sportsector het nieuwe Kabinet op om de komende regeerperiode jaarlijks 1 miljard extra te investeren in een gezond en vitaal Nederland. Een noodzakelijke schaalsprong om Nederland na de coronacrisis ook uit de beweegcrisis te loodsen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.