Nederlandse Loterij steunt hengelsport

2329
19 nov 2020

Aan het eind van het jaar kopen veel mensen een lot, hopend op een mooie prijs. Mocht je de komende feestdagen je geluk willen beproeven, denk dan ook eens een kansspel van de Nederlandse Loterij. Dan steun je namelijk direct ook de sport en Sportvisserij Nederland.

Jaarlijks investeert de Nederlandse Loterij miljoenen in de Nederlandse sport – zowel topsport als breedtesport – en achttien goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. Dit geld wordt via NOC*NSF verdeeld over de aangesloten sportbonden, waaronder Sportvisserij Nederland. Zo ontvangen we jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen euro subsidie vanuit de opbrengsten van de Nederlandse Loterij.

Dit geld wordt besteed aan tal van zaken waar de sportvisser direct en indirect van profiteert. Zo worden viswateren verbeterd door woekerende waterplanten terug te dringen en sportvisserijvoorzieningen aan te leggen. Er wordt geïnvesteerd in de wedstrijdsport door extra budget voor de begeleiding van jonge wedstrijdvissers beschikbaar te maken. Ook jeugdactiviteiten (o.a. ZomerVISkaravaan), het project Samen Vissen met ouderen en promotie van de sportvisserij (inzet vloggers naar de jeugd, VISvrouwen op RTL 4) worden financieel ondersteund met dit budget.

Door mee te doen aan een van de spelen van de Nederlandse Loterij – Staatsloterij, Lotto, Toto, Krasloten, Eurojackpot, Lucky Day, Miljoenenspel – maak je kans op een mooie prijs. Tevens steun je de sport, waaronder de hengelsport, dus win je altijd.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.