Visvrouwen op Instagram

1754
29 apr 2021

Visvrouwen zijn in ons land aan een opmars bezig. Meer dan 430.000 vrouwen ouder dan 15 jaar hebben vorig jaar volgens het nieuwe KANTAR-rapport (‘Sportvisserij in 2020: nationale participatie en economische bijdrage van de hengelsport’) op het zoete water gevist.

Dat is een forse stijging ten opzichte van 2017, toen het WMR/Kantar uitkwam op 230.000 vissende vrouwen. De toegenomen populariteit van het sportvissen onder vrouwen en meiden heeft voor een deel te maken met het coronavirus, wat door alle lagen van de bevolking tot veel nieuwe sportvissers heeft geleid. Maar ook het tv-programma De Visvrouwen en het simpele feit dat sportvissen nou eenmaal een hele leuke en gezonde buitenactiviteit is, hebben hier gegarandeerd aan bijgedragen.

Online

Dat het damesvissen duidelijk in de lift zit, is ook op social media goed te zien. Steeds meer ‘visvrouwen’ – jong en oud – delen hun visavonturen online op de diverse social media platforms. Daarom lichten we deze maand vier leuke Instagram accounts uit. Volgen, die meiden!



@carpwomanlinda

Bij @carpwomanlinda komt – hoe kan het ook anders met deze naam – de ene na de andere karper voorbij, zowel uit binnen- als buitenland. Maar tussendoor zien we ook veel toffe pics waarop ze met haar kids gaat vissen.



@dutchfishinggirl

‘Born to fish, forced to work’ is wat we bovenaan Sanne’s Instagram lezen. Stiekem kan elke sportvisser zich hier waarschijnlijk wel goed in vinden. Heeft Sanne vrij? Dan is ze aan de waterkant te vinden!



@manon.fishing.barracuda

Manon is actief als ‘VISjuf’ voor Hengelsport Federatie Midden Nederland, maar staat ook vissend haar ‘mannetje’ op allerlei soorten witvis. Het woordje ‘barracuda’ verwijst trouwens naar haar deelname aan Instagram-initiatief @de_barracudas waar veel vissende vrouwen samenkomen. Leuk!



@paula_devisvrouw_

Als een van de twee presentatrices van tv-programma De Visvrouwen, behoeft Paula Petiet geen nadere introductie. En zoals ze zelf al zegt op Insta: ‘Ik heb geen therapie nodig, ik moet gewoon VISSEN!!!’

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.