Hét VISblad Online mei (video)

3033
21 apr 2021

Heb jij de VISpas? Dan hebben we goed nieuws voor je: álle VISpashouders kunnen deze week het gratis meinummer van Hét VISblad bij hun post verwachten. In deze speciale regio-editie 68 pagina’s sportvisplezier, inclusief een middenkatern met 8 pagina’s sportvisnieuws uit jouw eigen regio.

Wat dit nummer zoal voor je in petto heeft? Laten we aftrappen met de ‘coverstory’. Op pagina’s 22 t/m 25 van het blad vertelt Brian Aarsman (29) je alle ins & outs van het oppervlaktevissen op winde – met de drijvende broodkorst. Een laagdrempelige doch spannende manier van vissen, die de roofvisser bovendien een leuk alternatief biedt voor de gesloten tijd. Daarom hebben we vanaf de kribben langs de Waal bij Tiel als ‘bonus’ ook een hele leuke aflevering van VISblad TV bij dit artikel gemaakt. Benieuwd? Check dan hieronder deze nieuwe video.
Passie voor pennen

Al bijna zestig jaar vist Hans Koeslag (72) met de pen op karper. Na al die jaren geniet de penvisser in hart en nieren nog steeds van elke minuut aan de waterkant. Aan een cultuurwater in zijn woonplaats Geldermalsen deelt hij zijn gigantische portie ervaring en de belangrijkste lessen uit zes decennia ‘pennen’ met de lezers (pagina’s 36 t/m 39).
 

 

Kniediep in het kribvak

Wanneer de gesloten tijd voor kunstaas op zaterdag 29 mei weer ten einde is, vormen de grote rivieren voor menig roofvisser the place to be. Juist in deze periode zoekt veel roofvis het ondiepe water in de kribvakken op – een uitgelezen kans voor de struinende kunstaasvisser. Op pagina’s 40 t/m 44 beschrijven we vier technieken om de rovers in kniediep water aan de schubben te komen.


 

Top-10 aas voor witvis

Mede door de komst van nieuwe aassoorten – zoals miniboilies, pellets en imitatie-aasjes – hebben witvissers tegenwoordig volop keuze ten aanzien van het aas op de haak. Welke opties zijn er zoal en waarin schuilt van elk de vangkracht? Hét VISblad stelde een top tien van ‘klassiekers’ én moderne varianten samen. Je leest erover op pagina’s 46 t/m 49.
 

 

Nog meer leesplezier

Zoals elke maand lees je ook in deze editie van Hét VISblad nog veel meer sportvisnieuws en -achtergronden. Zo komt de nieuwe schoonmaakcampagne Vang5 deze maand uitgebreid aan bod. In de zeevisrubriek behandelen we vier populaire, hedendaagse technieken voor aan de kust. In Wist je dat? lees je hoe jonge snoekjes in hun eerste jaar een eigen territorium vinden en de In De Markt showt je de laatste nieuwtjes op productgebied. Jochem Myjer schrijft in zijn maandelijkse column over zijn zolder-viskamertje en in Spraakwater lees je over de helende werking van de hengelsport. Alvast veel leesplezier!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je voortaan elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier – inclusief een fraai welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.