Lancering responsive websites verenigingen op 11 mei

2515
26 apr 2021

Op 11 mei zullen alle verenigingen die gebruik maken van een website via Mijnhengelsportvereniging automatisch de beschikking krijgen over 'responsive design'. Het huidige design van verenigingswebsites wordt dan beter geschikt gemaakt voor tablet en mobiel . Een responsive website is met name voor de mobiele bezoeker veel prettiger in het gebruik, doordat de bezoeker er eenvoudig en snel 'met één hand' kan navigeren.

Als vereniging hoef je straks dus niets te doen om gebruik te kunnen maken van de responsive layout. Deze wordt automatisch voor alle verenigingen omgezet, waardoor de site direct beter gebruikt kan worden op een mobiel apparaat.
 
Het verbeterde design is de afgelopen weken samen met webmasters van zo'n tien verenigingen uitgebreid getest. Hiervoor zijn we ze zeer dankbaar!
 

Met wat extra werk weer klaar voor de toekomst

Sommige pagina's van de website zullen door het nieuwe design wat veranderen. Vooral de opmaak van bijvoorbeeld de 'Home' pagina vraagt soms wat aanpassingen. Op advies van de testers behouden de websites hun vertrouwde fotobanner op groot beeldformaat.

Het logo van de vereniging wordt de eerste blikvanger op mobiel en kleine tablets. Meer informatie over de exacte wijzigingen volgt voor de webmasters per mail.

'Responsive design' betekent soms ook dat je je content (teksten en beelden) hierop aanpast. Zo is het verstandig om geen tabellen met rijen en kolommen (meer) te gebruiken vanwege horizontaal scrollen. Het is juist wel beter om kortere teksten, kopjes en alinea's te gebruiken bijvoorbeeld.

Uit de test komt naar voren dat sommige inhoud van verenigingswebsites hiervoor nog niet optimaal is, en daardoor niet altijd goed leesbaar is op een mobiel apparaat. Op basis van de resultaten met de testverenigingen hebben we tips en instructies opgesteld om met weinig moeite de inhoud van je website te optimaliseren.

Het is voor elke verenging dan ook verstandig om de eigen website eens rustig te doorlopen op een smartphone bijvoorbeeld. Met de tips kun je vervolgens pagina's die minder goed leesbaar zijn op een mobiel apparaat direct aanpassen met deze tips.

Meer informatie

Op dinsdag 11 mei a.s. zullen we alle verenigingswebsites in één keer naar responsive overzetten. Het kan zijn dat op die dag de sites tijdelijk minder of niet bereikbaar zijn. Uiteraard houden we alle hengelsportverenigingen en webmasters op de hoogte van de ontwikkelingen.

We gaan er vanuit dat we verenigingen die gebruik maken van Mijnhengelsportvereniging.nl op deze manier van een mooie uitbreiding van deze service voorzien. Mocht je als webmaster tegen vragen of problemen aanlopen, schroom dan niet om contact op te nemen via het helpdeskformulier.

Meer over deze gratis website-service voor verenigingen en de ontwikkelingen van responsive design lees je op deze website.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.