MijnVISmaat foto van de maand: schubkarper

4117
19 mei 2021

Jarco Oostdijk trekt er regelmatig met zijn vader op uit om lekker te gaan vissen. Als allround sportvissers doen ze dat zowel op zoet- als zoutwater. Daarbij heeft het vissen op karper wel heel duidelijk een streepje voor bij Jarco. Dat is niet zo vreemd, als je deze vangst in ogenschouw neemt.

Het stadswater waar Jarco eind maart neerstreek met zijn vader was geen onbekend terrein. “Daar heb ik eerder mijn grootste karper ooit gevangen: een mooie spiegel van tien kilo zwaar. Eigenlijk kon ik die dag eerst niet gaan vissen omdat ik huiswerk moest maken. Dat heb ik toen maar meegenomen naar de waterkant om toch samen met mijn vader te kunnen gaan karperen.” Toen Jarco in de tent zijn huiswerk aan het leren was, kreeg hij een volle fluiter. “Heb je dus veel huiswerk, neem het
dan gewoon mee naar de waterkant”, tipt hij.

BANAAN & ANANAS

De dag waarop hij de schubkarper die bovenaan deze pagina prijkt ving, kon hij zich gelukkig volledig
op het vissen concentreren. “Dat kwam goed uit, want een half uur nadat we de hengels in hadden liggen ging de beetmelder af.” De vis die zijn knalgele pop-up met banana en pineapple smaak van 15 mm op een zelf geknoopte shot rig pakte (‘hier heb ik het afgelopen jaar de meeste vissen, waaronder mijn record, op gevangen’), gaf zich pas na een stevige dril gewonnen. “Echt een mooie karper. En met 9,2 kilo bijna net zo zwaar als mijn record.” Na een snelle foto kreeg de vis zijn vrijheid weer terug.

TRUC: WEINIG VOEREN

De truc om vroeg in het jaar maar heel weinig te voeren betaalde zich een paar uur later ook uit voor Oostdijk senior. “Toen kreeg mijn pa een volle ‘fluiter’ en lag er niet lang daarna weer een mooie vis op de mat. Zijn karper was met 9,7 kilo zelfs nog iets groter dan die van mij.” Niet lang daarna was het tijd om op te ruimen en gingen vader en zoon met een tevreden gevoel weer naar huis toe. “Zo vroeg in het seizoen al een mooie karper vangen geeft vertrouwen voor de rest van het jaar. Met deze vis was ik echt ontzettend blij”, blikt Jarco tevreden terug op zijn vangst.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.