Derde seizoen De Visvrouwen aanstaande zondag van start (video)

1271
27 mei 2021

Vissende vrouwen Nathalie van den Berg en Paula Petiet zijn aanstaande zondag terug op de buis met het derde seizoen van De Visvrouwen. In de eerste aflevering – die om 16:30 uur te zien is op RTL 4 – vissen de hoofdrolspeelsters op witvis aan de Kromme Rijn én aan de Lek.

Nadat de dames zijn ontwaakt in hun camper en hun spullen hebben gepakt voor de dag, gaan ze met hun kajak op weg naar het water. Aangekomen bij de Kromme Rijn gaat de tocht varend verder. Op de eerste stek, pal aan een wandelpad, komen de hengels tevoorschijn en vangt het tweetal vissend met een dobber al snel de eerste voorns en brasems. Ook op andere stekken toont het stromende water zijn schoonheid én vangen de dames vis.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:Snelle vangsten

Voor het tweede dagdeel verkassen Paula en Nathalie naar de Lek bij Fort Everdingen, waar witvisspecialist Sanne Wolfenbuttel hen een handje helpt bij het feedervissen en voorziet van tips. Dat deze vissende dame kennis van zaken heeft, blijkt wel uit de snelle vangsten die volgen. Paula vangt onder meer een puntgave winde. Na de nodige vangsten sluit het drietal de dag samen af met ter plekke bereidde bami.

Kijken dus! Aanstaande zondag 30 mei om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Daarnaast kunnen vrouwen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar voor het eerst niet vier, maar zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De afleveringen starten op zondag 30 mei om 16:30 uur en worden vervolgens steeds de eerstvolgende zaterdag om 10.30 uur herhaald op RTL 4.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide