Corona stap 3: openingsplan vanaf 5 juni

3361
31 mei 2021

Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. Bovendien stijgt het aantal mensen dat wordt gevaccineerd hard. Daarom maakte het kabinet in de persconferentie van 28 mei bekend dat stap drie van het openingsplan vanaf 5 juni ingaat. De wedstrijdsport op nationaal niveau speelt hier echter geen rol in.

In de derde stap van het openingsplan zitten diverse versoepelingen met betrekking tot de van kracht zijnde coronamaatregelen. Zo gaat de maximale groepsgrootte buiten naar 4 personen. Dit betekent dat iemand met 3 anderen buiten samen mag zijn. Of met 3 anderen een activiteit – zoals sportvissen – kan doen. Doe dit wel op 1,5 meter afstand van mensen buiten je huishouden of gezin (kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend).

Afgelastingen juni

Aangezien de landelijke wedstrijdsport voor volwassenen geen deel uitmaakt van de door de overheid aangekondigde maatregelen, heeft Sportvisserij Nederland moeten besluiten om de nationale wedstrijdkalender tot 30 juni leeg te maken. Concreet betekent dit dat de volgende wedstrijden komen te vervallen: 1e en 2e wedstrijd Top Team Competitie Dobbervissen (12 en 13 juni), 1e en 2e wedstrijd NK Bootvissen (13 en 20 juni), 1e, 2e en 3e wedstrijd Evezet Top Team Competitie Feedervissen (25, 26 en 27 juni).

Alternatief programma

De vierde stap in het openingsplan staat op 30 juni gepland (op 22 juni besluit het kabinet of die wordt gezet). Om snel te kunnen schakelen zodra stap 4 wordt aangekondigd, is Sportvisserij Nederland momenteel druk bezig met het maken van een alternatief wedstrijdprogramma. De kern hiervan is dat we proberen om begin juli de afgelaste wedstrijden alsnog te vervissen, mits de overheid en gemeenten akkoord zijn. Ook bekijken we samen met de internationale bond (CIPS-FIPS) of en hoe eventuele internationale wedstrijden doorgang kunnen vinden. Dit geldt voor zowel het uitzenden van nationale teams richting EK’s/WK’s in het buitenland, als voor het organiseren van het WK Dames Dobbervissen in Lelystad komende augustus.

Verruiming amateursport

In het geval van verenigingen en jeugdregiowedstrijden is er weer wat extra’s mogelijk. Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen – zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jeugdwedstrijden in competitieverband – ook tussen verenigingen – voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan (nog wel zonder toeschouwers). Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek is bij amateurwedstrijden nog niet toegestaan. Kleedkamers en douches gaan ook open. En ook de sportkantines en clubhuizen mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Kijk voor de volledige inhoud van stap drie van het openingsplan op de website van de Rijksoverheid
Ook NOC*NSF heeft een update geplaatst over de positie van de sport in stap 3 van het openingsplan.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.