ZomerVISkaravaan 2021 komt eraan!

4473
09 jul 2021

Deze zomer staat in het teken van de ZomerVISkaravaan! Ben jij niet ouder dan 14 jaar? Zorg dan dat je de eerste of laatste week van jouw zomervakantie vrijhoudt, want in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen organiseert Sportvisserij Nederland dit jaar 42 super coole ééndaagse VIS-events. In dit bericht een overzicht van alle evenementen in de buurt!

Met een gemiddelde van circa 15 events per schoolregio wordt door het hele land – dus vast ook bij jou in de buurt – een VIS-event georganiseerd. Op elke locatie is van alles te beleven.

Kinderen leren hun eigen vistuigje maken, krijgen uitgelegd hoe ze op de juiste wijze een vis onthaken, kunnen meedoen aan werpclinics, leren alles over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren én mogen het gevecht aangaan met de grootste vissen op de visdrilsimulator. Bovendien kunnen kinderen onder begeleiding van VISmeesters en VISjuffen ook zélf vissen. 


Schrijf je in op Stekkie.nl!

De ZomerVISkaravaan wordt georganiseerd in twee periodes van drie weken in de schoolregio’s Noord (12 t/m 18 juli en 16 t/m 22 aug), Midden (19 t/m 25 juli en 23 t/m 29 aug) en Zuid (26 juli t/m 1 aug en 30 aug t/m 5 sept).

Elk event duurt van 09:30 tot 14:30 uur, maar de activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus je kunt vrij inlopen wanneer je wilt. Je hoeft zelf geen hengel mee te nemen: tijdens het event is voor alle kinderen een hengel, aas en voer aanwezig.

Ook drinken is gratis beschikbaar, maar je lunch moet je in de meeste gevallen wel zelf meenemen. 

Kijk of de karavaan bij jou in de buurt komt en schrijf je in via www.stekkie.nl. Hier zijn ook de exacte data te vinden. Wacht niet te lang want vol = vol!


Corona maatregelen en toestemming gemeente

Voor de evenementen van de ZomerVISkaravaan is een speciaal COVID-19 draaiboek ontwikkeld. Ieder event is zo veilig mogelijk, de gezondheid staat voorop. Of evenementen doorgang vinden, blijft afhankelijk van de toestemming vanuit de gemeente en de dan geldende coronamaatregelen.

Voor de inschrijving van de deelnemers geldt: inschrijving voor een bepaalde locatie is pas mogelijk wanneer de desbetreffende gemeente akkoord heeft gegeven. 
Locaties

De exacte locaties en datums voor de komende twee weken zijn als volgt:

Week 28
  • Bovenkarspel, maandag 12 juli 2021, Nassaupark (ijsbaan), HSV de vrolijke visser/het grootslag
  • Schagen, dinsdag 13 juli 2021, Wilgenlaan, HSV De Baars
  • Berlikum, vrijdag 16 juli 2021, Hege wier, entree aan Sânwei/Menaam, HSV De Deinende Dobber
  • Roden, zaterdag 17 juli 2021, Kanovijver/Ed Stoop vijver, Dwazziewegen, HSV Roden
  • Tynaarlo, zondag 18 juli 2021, Maatschappijgat, schuin tegenover Zeegserweg 1, HSV Tynaarlo-Vries
  • Oosterwolde, zondag 18 juli 2021, Opsterlandse compagnonsvaart, vissteiger bij het Mastenbroek

Week 29
  • Nieuwkoop, dinsdag 20 juli 2021, Visvijver Industrieterrein, Electronweg, HSV Nieuwkoop en Noorden
  • Gaanderen, vrijdag 23 juli 2021, De Oude Ijssel, Sluis de Pol, Nieuwe Sluisweg Doetinchem, HSV DOIJ
  • Vorden, zaterdag 24 juli 2021, Visvijver Biesterveld, Holtmaet/Weppel Biesterveld, HSV De Snoekbaars
  • Zutphen, zondag 25 juli 2021, Visvijver Het Rondeel, Henriette Polaklaan 40, HSV Ons Belang
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.