Visles van de wereldkampioen in De Visvrouwen (video)

1064
17 jun 2021

Om van een échte prof te horen wat vissen op het allerhoogste niveau inhoudt, maken De Visvrouwen in de vierde aflevering kennis met drievoudig wereldkampioen vissen en Anja Groot. Zij leert de dames een dag lang de fijnste kneepjes van het vak.

Aan het Noordhollandsch Kanaal bij Spijkerboor komen Paula en Nathalie al snel ogen en oren tekort terwijl Anja uitlegt wat wedstrijdvissen op het hoogste niveau inhoudt. Alleen al het materiaal maakt indruk. Vissend met de vaste stok krijgen de hoofdrolspeelsters diverse tips van de geboren Assendelftse. Dat werpt al snel zijn vruchten af in de vorm van mooie grote bolbleien en brasems.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:Matchen in de middag

In de middag gaat de ‘cursus’ verder met uitleg over het vissen met de matchhengel, waarbij onder meer het inwerpen nauw luistert. Paula en Nathalie leren snel en sluiten de dag af met een onderling duel, waarbij Anja tegelijkertijd als scheidrechter én coach optreedt. De dames vissen met een hengel naar keuze. Wie gaat deze wedstrijd winnen?
Je ziet het aanstaande zondag 20 juni om 16:30 uur op RTL 4.


Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Daarnaast kunnen vrouwen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer Nederlandse vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar voor het eerst niet vier, maar zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De afleveringen starten op zondag 30 mei om 16:30 uur en worden vervolgens steeds de eerstvolgende zaterdag om 10.30 uur herhaald op RTL 4.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide