Hét VISblad Online juli (video)

2012
22 jun 2021

Aan karper geen gebrek in het hagelnieuwe julinummer van Hét VISblad, dat deze week bij de abonnees door de bus valt. De forse ‘schub’ op de cover rust in de handen van Klaas van der Eerden – presentator, komiek, fanatiek sportvisser én vanaf deze editie de nieuwe, vaste columnist.

Maar we trappen af met de videorubriek VISblad TV. Daarin schuift presentator Joran Bal deze keer aan bij Joost van Ieperen (45), die al bijna dertig jaar op rivierkarper vist aan de Lek. Dat deze statische visserij taai kan zijn, maakt dat hij van elke vangst dubbel geniet. Als na lang wachten een van zijn beetmelders afgaat, staat de filmcrew op scherp. Zou het zo’n felbegeerde rivierkarper zijn? Check voor het antwoord snel de nieuwe aflevering hieronder. Meer tips over aanpak en materiaal lees je in het bijbehorende artikel op pagina’s 22 t/m 27 in het blad.
 

Sluipend ‘pennen’

Zonder de boilievisserij tekort te willen doen, zoekt Wauter Dupon (38) de karper bij voorkeur struinend. Dat doet hij langs de meest onooglijke slootjes in de polders rond Hellevoetsluis, die hij als zijn broekzak kent. Hét VISblad sloop op een mooie voorjaarsochtend achter Wauter aan en zag hem op een simpele maar doeltreffende wijze – ingrediënten: een penhengel en een blikje mais – prachtige vissen vangen. Het verslag lees je op pagina’s 40 t/m 45.


 

Verticalen doe je zo!

Dat het aloude verticalen door de opmars van nieuwe roofvistechnieken ietwat naar de achtergrond is verdwenen, vindt Michael Stalenhoef niet terecht. Als fulltime professioneel visgids met maar liefst dertig jaar verticaal-ervaring weet hij als geen ander hoe succesvol deze techniek nog steeds is. Op pagina’s 46 t/m 51 verklapt hij je zijn toptips.


 

Federatief wedstrijdcoach

Als federatief wedstrijdcoach van Sportvisserij Fryslân ‘scout’ Jan Grijpstra jong sportvistalent in de regio en begeleidt hij hen richting het (inter)nationale wedstrijdvissen. Daarmee is hij niet de enige, want sinds enkele jaren heeft iedere hengelsportfederatie een juniorenteam én coach zoals Jan. Hét VISblad kreeg tijdens een training een kijkje in de keuken. Je leest erover op pagina’s 28 t/m 33.


 

Veel meer leesplezier

Uiteraard heeft deze zomerse editie nog veel meer voor je in petto. Zo vertellen we je het laatste sportvisnieuws, de nieuwste producten op de markt en lees je in Wist je dat? over het verwijderen van dammen. Achterin het blad interviewen we de projectleider van Swimway Waddenzee – waarbij wordt onderzocht hoe vissoorten in verschillende fasen van hun leven de Waddenzee gebruiken. In de zeevisrubriek testen we de Delta Bomber – een stalen werpgewicht waarmee milieuvriendelijk zeevissen een forse ‘worp’ dichterbij komt. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.