Jaarverslag 2020 online

3268
22 jun 2021

Het onlangs verschenen jaarverslag van Sportvisserij Nederland over 2020 is een uitgave vol klinkende cijfers. Zo bleek uit landelijk onderzoek (Kantar, 2021) dat het aantal mensen dat één of meerdere keren in het zoete water ging vissen, verdubbelde ten opzichte van 2019.

Door de coronapandemie en alle bijkomende maatregelen was 2020 ook voor de hengelsport een bijzonder jaar. Heel veel mensen ontdekten in het sportvissen een welkom bron van ontspanning aan de waterkant, waardoor het aantal lidmaatschappen van hengelsportverenigingen fors steeg en de vraag naar visdocumenten een impuls kreeg. Het aantal verkochte (kleine) VISpassen steeg tot maar liefst 698.320 – een record.

Trends en ontwikkelingen


Ook over andere ontwikkelingen bij Sportvisserij Nederland en trends binnen de georganiseerde sportvisserij valt veel te lezen in het jaarverslag over 2020. Zo geeft het hoofdstuk Verbetering Visserijmogelijkheden een overzicht van getroffen maatregelen en gerealiseerde faciliteiten voor sportvissers aan visvijvers en andere wateren, zoals vissteigers, beluchtingsinstallaties en vissenbossen. Ook is er volop aandacht voor de diverse projecten en (vismigratie)onderzoeken waaraan Sportvisserij deelneemt en de – tussentijdse – resultaten daarvan.

Verslag downloaden

Al met al schetst het jaarverslag 2020 aan de hand van concrete cijfers hoe de sportvisserij én sportvisserijorganisatie er anno nu voor staat. Ben jij benieuwd naar het volledige overzicht van de jaarresultaten? Download dan hier de PDF.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.