Team Fryslân aan kop bij Evezet TTC Dames + U20

1654
05 jul 2021

Team Fryslân gaat aan kop bij de Evezet TopTeamCompetitie Dobbervissen Dames + U20. Aan het Prinses Margrietkanaal bij het Friese Spannenburg wisten zij afgelopen weekend zowel bij de eerste als tweede TTC-wedstrijd een 2e plek te behalen. Na een – vanwege de coronamaatregelen – lange periode zonder officiële wedstrijden, is de TTC daarmee nu eindelijk van start gegaan.

Team Fryslân – bestaande uit Seles de Jong, Ruben Elsinga, Christiaan Dijkstra, Susanne Dijkstra en Niels de Groot – deed goede zaken in Friesland. Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag 3 juli wist het team – dat met het Prinses Margrietkanaal een ‘thuiswedstrijd’ viste – in totaal 39.650 gram vis ter weging te brengen, goed voor 12 punten. Bij de tweede wedstrijd op zondag kwam het team eveneens erg goed voor de dag: 41.215 gram – 18 punten. Halverwege de TTC Dobbervissen Dames + U20 houdt Team Fryslân met 30 punten de 14 overige deelnemende teams onder zich in het tussenklassement.


 

Plek 2 en 3

Er is echter nog niks beslist. Zo volgt Turbo Team – met bekende namen Anja Groot, Twan en Mandy Swart, Brynn Klootwijk en Floor Verhoeven – op plek 2. Met op wedstrijd 1 en 2 respectievelijk 10 punten (41.875 gram) en 22 punten (39.970 gram) staat hun puntentotaal op 32. De ’10-punter’ op dag 1 was goed voor de 1e plek bij de eerste wedstrijd. Het team Broezers uit het Noorden neemt met 33 punten – op korte afstand van nummers 1 en 2 – plek 3 voor haar rekening. Demi Jansen, Jeffery Smid, Daan van Ommeren en invaller Willy Schutte brachten zaterdag bij elkaar opgeteld 31.960 gram (15 punten) en zondag 40.910 gram ter weging – goed voor plek 3 bij beide wedstrijden.

Vermeldenswaardig is verder dat het Evezet Maver Jeugdteam – mede dankzij hun eerste plek bij de tweede wedstrijd, met 12 punten en 58.390 gram – met 40 punten in het tussenklassement hier de 4e plek voor haar rekening neemt.


Fijne omstandigheden

De 'vis-omstandigheden' bij dit eerste TTC-weekend van 2021 waren prettig: zowel op zaterdag als zondag was er sprake van een zwakke wind en een milde temperatuur van rond de 20 graden. Daar waar er zaterdag nog een hele lichte stroming op het kanaal stond, viel deze zondag bij de tweede wedstrijd praktisch helemaal weg. De voorspelde neerslag op zondag trok voor aanvang van de tweede wedstrijd gelukkig al voorbij. Ook de vis werkte goed mee, getuige de prima vangstgewichten langs het wedstrijdtraject. Een parcours dat bovendien schoner is achtergelaten dan hoe het werd aangetroffen: zowel alle deelnemers als de organisatie kregen van Sportvisserij Nederland een speciale Vang5-opruimset overhandigd.


Ontknoping in oktober

De ontknoping van de door Sportvisserij Nederland georganiseerde Evezet TopTeamCompetitie Dobbervissen Dames + U20 vindt over drie maanden plaats. In het weekend van 9 en 10 oktober vormt het Noordhollandsch Kanaal tussen Purmerend en Ilpendam het decor voor de 3e en 4e wedstrijd. Het team dat na vier wedstrijden bovenaan eindigt, mag zichzelf een jaar langs Nederlands Kampioen Dames + U20 noemen. Ook zijn dan de individuele Nederlands kampioenen in de categorieën Dames, U15 en U20 bekend.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.