Team Limburg 1 aan kop in Top Team Competitie Dobbervissen

3109
12 jul 2021

Met een totaalgewicht van ruim 150 kilogram over twee wedstrijden heeft Team Limburg 1 afgelopen weekend de leiding genomen in de Top Team Competitie Dobbervissen 2021. Team Maver Zammataro en de Heren van Holland staan nu respectievelijk tweede en derde. De vangsten aan het Prinses Margrietkanaal waren over het gehele parcours enorm uiteenlopend.

Na een vrijwel ‘wedstrijdloos’ jaar door corona was de stemming onder de 70 deelnemers voorafgaand aan de wedstrijd opperbest. Het weer werkte aanvankelijk níet mee, met harde regen kort voor het startsein. Gelukkig kwam de zon daarna tevoorschijn en bleef het lekker weer tot het eindsignaal om 15.00 uur. Ook de dag erna tijdens tweede wedstrijd hadden de teams over het weer weinig te klagen.

Voervochtigheid doorslaggevend

Doorslaggevend tijdens de wedstrijden was de precieze vochtigheid van het leem en voer en de verhouding tussen de gebruikte aassoorten, zo concludeert Dieter Friederichs van Team Limburg 1 terugblikkend. “Tijdens het trainen voor dit weekend hadden wij dit aspect al redelijk uitgedokterd, met als doelstelling om bij de start van de wedstrijd meteen zoveel mogelijk vis op de plek te krijgen. We visten vooral met 1,5-grams gewone dobbers en ‘vlagdobbertjes’ en wisselden daar veelvuldig mee zodra de beet ook maar íets terugviel. Daarmee heeft duidelijk geloond.”


Kira Epping van het Evezet Maver Team aan het 'werk' tijdens de eerste wedstrijddag.

Nog niets beslist

Met een verschil van ruim twintig kilo bleef Team Limburg 1 de concurrentie na het eerste weekend overtuigend voor: Team Maver Zammataro staat nu tweede met 128.895 gram, gevolgd door de Heren van Holland met 114.625 gram. “Toch kan het echt nog alle kanten op, want je kunt in deze competitie geen steekje laten vallen”, aldus Friederichs.

Resterend programma

De Top Team Competitie bestaat uit zes wedstrijden die verdeeld over drie weekenden worden gevist. De derde en vierde wedstrijd van de competitie zijn op 18 en 19 september aan het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van Ilpendam en de laatste twee een week later, op 25 en 26 september aan het Lateraalkanaal in Limburg.

Uitslagen

Individueel Uitslag Wedstrijd 2 TTC Dobber 2021
Team Uitslag Wedstrijd 2 TTC Dobber 2021
Tussenstand Individueel TTC Dobber 2021 na 2 wedstrijden
Tussenstand Team TTC Dobber 2021 na 2 wedstrijden

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.